ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Aimé Leon Dore: Ένας Έλληνας αγγειοπλάστης μοιράζεται την τέχνη του στη νέα καμπάνια


Μάρθα Κουμπάνη

21 Φεβρουαρίου 2022

Aimé Leon Dore: Ένας Έλληνας αγγειοπλάστης μοιράζεται την τέχνη του στη νέα καμπάνια
Αυτή την φορά και για την ανοιξιάτικη καμπάνια, ο ελληνικής καταγωγής creative director Teddy Santis επιστρέφει και πάλι στις ρίζες του, ενώ φαίνεται πως η τέχνη και η παράδοση αποτελούν το κεντρικό θέμα της νέας του αφήγησης

Ήταν πριν μερικούς μήνες όταν για την καμπάνια για το φθινόπωρο/χειμώνα 2021-2022 το brand Aimé Leon Dore ταξίδεψε στην Ελλάδα μέσα από τη μουσική του Κωνσταντή Πιστιόλη, ο οποίος έπαιξε λαούτο και κρουστά μεταδίδοντας την ελληνική παράδοση και τους ηπειρώτικους ήχους σε όλον τον κόσμο.

Αυτή την φορά και για την ανοιξιάτικη καμπάνια, ο ελληνικής καταγωγής creative director Teddy Santis επιστρέφει και πάλι στις ρίζες του, ενώ φαίνεται πως η τέχνη και η παράδοση αποτελούν το κεντρικό θέμα της νέας του αφήγησης, που ξεκινά με έναν ηλικιωμένο Έλληνα αγγειοπλάστη, τον κύριο Ανδρέα Μακαρή. Ο άνδρας μοιράζεται τα μυστικά της τέχνης του στα ελληνικά σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στo Ιnstagram λογαριασμό του brand, που συγκεντρώνει εκατοντάδες χιλιάδες ακολούθων.

«Καλλιτέχνης για εμένα σημαίνει να είσαι ανεξάρτητος» λέει καθώς καπνίζει το τσιγάρο του και ξεκουράζεται ένα ζεστό απόγευμα. Η κάμερα τον ακολουθεί στο εργαστήρι του καθώς κινείται αργά μέσα στο χώρο, παίρνει ένα κομμάτι πηλό και τον δουλεύει με πολλή προσοχή και απαλές κινήσεις. Ήθελε να γίνει φυσιοδίφης όπως αποκαλύπτει, αλλά τον κέρδισε ο πηλός. Είναι άλλωστε η πέμπτη γενιά της οικογένειας του που συνεχίζει την τέχνη.

«Τον ξέρω κα με ξέρει καλά» λέει για τον πηλό, ενώ στην συνέχεια μιλά για την σημασία της απλότητας. «Για μένα είναι ηρεμία. Και δεν έρχεται εύκολα. Όμως δεν ψάχνω δύσκολα πράγματα στην ζωή μου».

Και κάπως έτσι αυτός ο άνδρας με την ήρεμη φωνή και τις τρυφερές κινήσεις, που βρίσκεται κάπου στην Ελλάδα και καπνίζει αμέριμνος ενώ σκέφτεται πώς ζει ένα μηρμύγκι, έρχεται να μας υπενθυμίσει πως τα απλά πράγματα είναι που έχουν σημασία και να μας βάλει σε easy summer mood.

Το Aimé Leon Dore είναι ένα fashion και lifestyle brand που εδρεύει στο Queens της Νέας Υόρκης και ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2014. Με επικεφαλής τον ιδρυτή Teddy Santis, το Aimé Leon Dore έχει flagship στη Mulberry Street στη γειτονιά SoHo του Μανχάταν. Το brand φημίζεται τόσο για τις δυνατές συνεργασίες του με μεγάλα αθλητικά brands όπως η Puma και η New Balance (πρόσφατα μάλιστα ο Santis ανέλαβε creative director της δεύτερης), όσο και για την αισθητική η οποία όπως φαίνεται δεν γνωρίζει από σύνορα.

To design της μάρκας είναι επηρεασμένο από την κουλτούρα της hip hop, και το μπάσκετ και τις εμπειρίες του Teddy Santis που μεγάλωσε ανάμεσα στο Queens και την Ελλάδα τη δεκαετία του 1990.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.