ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Η Adidas τερματίζει την συνεργασία της με τον Kanye West


JTeam

25 Οκτωβρίου 2022

Η Adidas τερματίζει την συνεργασία της με τον Kanye West
Μετά τα πρόσφατα αντισημιτικά σχόλια

Η Adidas τερμάτισε τη συνεργασία της με τον Kanye West (πλέον Ye), μετά από την επιθετική συμπεριφορά του ράπερ και σχεδιαστή.

Όπως μεταδίδει το CNBC, η γερμανική αθλητική εταιρεία ανακοίνωσε την απόφασή της: «Η Adidas δεν ανέχεται τον αντισημιτισμό και οποιοδήποτε άλλο είδος ρητορικής μίσους. Τα πρόσφατα σχόλια και ενέργειες του Ye ήταν απαράδεκτα, με μίσος, επικίνδυνα και παραβιάζουν τις αξίες της εταιρείας για διαφορετικότητα, αμοιβαίο σεβασμό και δικαιοσύνη».

Ο ράπερ έχει κάνει σειρά αμφιλεγόμενων δηλώσεων συμπεριλαμβανομένων αντισημιτικών αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες εβδομάδες.

«Η Adidas δεν ανέχεται τον αντισημιτισμό και οποιοδήποτε άλλο είδος ρητορικής μίσους» δήλωσε η εταιρεία. «Τα πρόσφατα σχόλια και οι ενέργειες του Ye ήταν απαράδεκτα, μισητά και επικίνδυνα και παραβιάζουν τις αξίες της εταιρείας για ποικιλομορφία και ένταξη, αμοιβαίο σεβασμό και δικαιοσύνη» αναφέρθηκε.

«Η Adidas θα σταματήσει την επιχείρηση Adidas Yeezy και η απόφαση έχει άμεση ισχύ».

Ο ράπερ, ο οποίος διαγνώστηκε το 2016 με διπολική διαταραχή,τον τελευταίο καιρό φαίνεται να έχει χάσει τον έλεγχο, με αποκορύφωμα το show έκπληξη του YZY στο Παρίσι που περιείχε μπλουζάκια με το μήνυμα «White Lives Matter».

Αντιμέτωπος με τις αντιδράσεις για το show αλλά και τα μπλουζάκια, ο Ye επιτέθηκε δημόσια σε όλους, από συντάκτες μόδας μέχρι πρώην φίλους και τον μεγιστάνα Bernard Arnault. Αφού διώχθηκε από το Instagram και το Twitter για παραβίαση των πολιτικών των πλατφορμών σχετικά με τη ρητορική μίσους, ο Ye δήλωσε ότι συμφώνησε να αγοράσει τη δεξιά πλατφόρμα Parler.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.