ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Met Gala 2023: Ανακοινώθηκε το φετινό θέμα και οι παρουσιαστές - Όσα πρέπει να ξέρεις


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

19 Ιανουαρίου 2023

Met Gala 2023: Ανακοινώθηκε το φετινό θέμα και οι παρουσιαστές - Όσα πρέπει να ξέρεις
GETTY IMAGES
Η μεγαλύτερη γιορτή μόδας, το Met Gala, ανακοίνωσε το φετινό του θέμα και εμείς σας αποκαλύπτουμε ό,τι χρειάζεται να ξέρετε γύρω από το μεγαλύτερο fashion event της χρονιάς

Το θέμα του Met Gala 2023 θα είναι "Karl Lagerfeld: A Line of Beauty", το οποίο τιμά των εκλιπόντα πρώην creative director της Chanel. Η μεγαλύτερη βραδινή διοργάνωση μόδας θα πραγματοποιηθεί για ακόμα μια φορά την πρώτη Δευτέρα του Μαΐου, δηλαδή φέτος 1/5/2023, στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης στη Νέα Υόρκη.

Παρακάτω θα βρείτε ό,τι χρειάζεται να γνωρίζετε σχετικά με αυτό το μεγαλειώδες event μόδας.

Πότε πραγματοποιείται το Met Gala 2023;

Το Met Gala 2023 θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 1 Μαΐου στη Νέα Υόρκη. Το event γίνεται την πρώτη Δευτέρα του Μαΐου κάθε χρόνο από το 2005, με εξαίρεση το 2020, όπου τι Met Gala ακυρώθηκε και το 2021 όπου πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο λόγω της πανδημίας.

Ποιο είναι το θέμα του Met Gala 2023;

Το θέμα του Met Gala 2023 θα είναι το: Karl Lagerfeld: A Line of Beauty, το οποίο αποτίει φόρο τιμής στον θρυλικό σχεδιαστή, που έφυγε από τη ζωή το 2019. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια ο έφορος του Ινστιτούτου Κοστουμιών, Andrew Bolton, θα είναι ο επικεφαλής της έκθεσης -η οποία «Δε θα είναι μια παραδοσιακή ρετροσπεκτίβα», όπως δήλωσε- ενώ η Amanda Harlech, η οποία δούλευε πολύ κοντά στον Lagerfeld για χρόνια, θα είναι η creative consultant του show. Εφόσον το dress code του Met Gala είναι εις μνήμην του Lagerfeld, οι καλεσμένοι θα έχουν τη δυνατότητα να διαλέξουν το outfit τους ανάμεσα από μια πληθώρα σχεδίων του creative director από τη Chanel, τη Fendi, την Chloé, τον Balmain, την Patou και το προσωπικό του brand.

Ποιος παρουσιάζει το Met Gala 2023;

Στις 18 Ιανουαρίου η Vogue ανακοίνωσε ότι η παρουσιαστές θα είναι η Penélope Cruz, η Michaela Coel, ο Roger Federer, η Dua Lipa και η Anna Wintour.

Τι είναι το Met Gala;

Το Met Gala είναι μια δημοφιλής και πολύ αγαπητή γιορτή της μόδας, το οποίο οργάνωνε και επέβλεπε η Anna Wintour από το 1995. Θεωρείτε φιλανθρωπικό γεγονός για το Metropolitan Museum of Art’s Costume Institute και παραδοσιακά σηματοδοτεί τα εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης μόδας, που πραγματοποιείται στο Μουσείο. Τα ποσά που μαζεύονται πλέον έχουν φτάσει να είναι οκταψήφια.

Τι συμβαίνει στο Met Gala;

Εν συντομία; Είναι μυστικό. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο οι καλεσμένοι δεν επιτρέπεται να έχουν κινητά τηλέφωνα (άρα όχι social media). Βέβαια, οι κανόνες έσπασαν το 2017, όταν μια ομάδα από celebrities έβγαζε selfies στο μπάνιο και κάπνιζε. Το event συνήθως έχει και έναν πολύ γνωστό performer, όπως η Rihanna, και οι καλεσμένοι πάντα κάνουν μια βόλτα για να εξερευνήσουν την έκθεση πριν καθίσουν για το δείπνο.

Πόσοι άνθρωποι προσκαλούνται στο Met Gala;

Το event συνήθως φιλοξενεί 600 άτομα, αν και το 2021 ήταν σαφώς λιγότερα.

Ποιος προσκαλείται στο Met Gala;

Ακόμα και την βραδιά πριν το event, η λίστα των καλεσμένων είναι κρυφή. Βέβαια τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας βιομηχανίας μόδας, μουσικής, κινηματογράφου και όχι μόνο συνήθως προσκαλούνται, από την Beyoncé και τη Lady Gaga, τη Madonna και τη Rihanna, μέχρι τον Marc Jacobs με την Kate Moss και τον Nicolas Ghesquière με την Emma Stone.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.