ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Η επιθυμία να φοράμε τα «καλά» μας, θα μας κάνει παρέα όλο το 2023


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

20 Ιανουαρίου 2023

Η επιθυμία να φοράμε τα «καλά» μας, θα μας κάνει παρέα όλο το 2023
Pexels
Όταν έχεις μπουχτίσει από το loungewear και τις φόρμες, το να φορέσεις ένα slip φόρεμα με ψιλοτάκουνα σου φαίνεται απελευθερωτικό και σίγουρα άλλη πίστα!

Η μετα-πανδημική μόδα έχει ανθίσει ξεκάθαρα και το να φοράς τα «καλά» σου είναι πλέον τάση. Κατά τη διάρκεια του δευτέρου εξαμήνου του 2022 στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις Η.Π.Α. τα καταστήματα πούλησαν σχεδόν τα διπλάσια φορέματα με παγιέτες, χάντρες και κοσμήματα από ότι το 2019, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης δεδομένων Edited. Κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου, τα παγιετένια φορέματα πούλησαν κατά 52% περισσότερο από το 2019, ενώ τα ψηλοτάκουνα κατά 121%. Οι άνθρωποι της αγοράς και οι σχεδιαστές δεν θεωρούν ότι αυτή η τάση θα σβήσει γρήγορα, αφού έντονα και πλούσια looks συνεχίζουν να κατακλύζουν τις πασαρέλες και τα εμπορικά καταστήματα.

Η επιθυμία μας να φοράμε τα «καλά» μας αρχικά πυροδοτήθηκε από την ανάγκη μας να δραπετεύσουμε από τον εγκλεισμό, που υποστήκαμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Οι σχεδιαστές και οι buyers λένε ότι αυτή η επιθυμία θα παραμείνει και το 2023. Αυτό μεταφράζεται σε στιλάτα και λαμπερά tops, κοστούμια για την δουλειά, party φορέματα με πολύ κίνηση και φυσικά τα αντίστοιχα κοσμήματα με πολύ bling bling.

Επιπλέον, οι καταναλωτές που πραγματικά αφήνουν πολλά χρήματα στην αγορά ανέφεραν ότι είναι πολύ πιο πιθανό να αγοράσουν παπούτσια για μια συγκεκριμένη περίσταση, παρά όταν αλλάζει η σεζόν ή τα έχουν ανάγκη πραγματικά. Θέλουν να ντυθούν «καλά» και αυτό κάνει μπαμ.

Jenny.Gr
Pexels

Η Cathaleen Chen, η εμπορική ανταποκρίτρια του BoF αναφέρει «Είναι πολύ φυσιολογικό τώρα που ο κόσμος είναι πιο ανοιχτός σε σχέση με πέρυσι, που μόλις είχαμε εμβολιαστεί, να υπάρχει η επιθυμία για απεγκλωβισμό».

Εν κατακλείδι η τηλεργασία, ο εγκλεισμός και το συνεχόμενο loungewear, άνοιξε την όρεξη για statement κομμάτια, τα οποία πηγαίνουν πολλές φορές ακόμα πιο μακριά από τις παγιέτες και τα έντονα χρώματα και φτάνουν μέχρι τους κορσέδες και τα βελούδινα παπούτσια. Επιπλέον οι καταναλωτές ναι μεν ενδιαφέρονται να ντυθούν «καλά», αλλά επειδή ένιωσαν και την άνεση, πλέον προτιμούν ένα slip φόρεμα και kitten τακούνια από ένα κολλητό ρούχο και stilettos.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.