ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Chanel SS 2023 Couture: Η ανάλαφρη γοητεία και τα ζωάκια της Coco


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

25 Ιανουαρίου 2023

Chanel SS 2023 Couture: Η ανάλαφρη γοητεία και τα ζωάκια της Coco
Images Xavier Veilhan, Ola Rinda
Τα ξύλινα γιγάντια ζωάκια έκλεψαν τις εντυπώσεις στο SS 2023 Chanel couture show

Η Virginie Viard, creative director του οίκου Chanel μετά τον θάνατο του Karl Lagerfeld, επέλεξε να συνεργαστεί για ακόμα μια φορά με τον Xavier Veilhan για την κατασκευή του σκηνικού του SS 2023 Chanel couture show, το οποίο ήταν ξεκάθαρα η κινητήριος δύναμη όλου του show.

Rave μουσικές, τεράστια στριφογυριστά άλογα και ελέφαντες στη μέση μιας φανταστικής πλατείας, καπέλα, φιόγκοι και φυσικά βολάν, βολάν, βολάν στο show της Chanel στο Grand Palais Ephémère. Αν γκουγκλάρεις το διαμέρισμα της Coco Chanel θα καταλάβεις γιατί υπήρχαν όλα αυτά τα ζωάκια στο set και θα σου λυθεί η απορία.

Ο Bruno Pavlovsky, ο πρόεδρος της μόδας στον οίκο Chanel αναφέρει πριν το show «Για τρίτη φορά, η Virginie συνεργάζεται με τον Veilha και είναι μια πολύ καλή αρχή για την συλλογή. Η Virginie λατρεύει να βλέπει τι είναι ικανός να προτείνει και είναι ένας διάλογος μεταξύ τους. Εδώ είναι μια νέα εμπειρία, η οποία τολμά να συμπεριλάβει μη αναμενόμενα στοιχεία που λένε μια ιστορία. Είναι το όραμά της για τα ζωάκια της Gabrielle Chanel, αλλά δοσμένα με έναν πιο μοντέρνο τρόπο».

Η Virginie Viard σχολιάζει πως «Βρίσκω ενδιαφέρον να προκαλούμε τις σχέσεις με τα ζώα, οι οποίες συνεχώς εξελίσσονται στην κοινωνία μας. Αυτή τη φορά θέλησα να κινηθώ προς τα κάπου άμεσα και ευθεία, με φως και φαντασία, χωρίς να είμαι αφελής». Ναι, υπήρχε ένας μινιμαλισμός και πολύ raw ενέργεια, με το αποτέλεσμα να είναι αρκετά ανάλαφρο.

«Βλέπω όλο και περισσότερο οτι το décor κατευθύνει την συλλογή. Είναι η απαρχή της συλλογής», λέει ο Pavlovsky. Τα μοτίβα των ζώων από το set του show μπήκαν μέσα στα ρούχα με τον τρόπο τους, είτε ως μεγάλα κρυστάλλινα κεφάλια σκύλων ως στολίδια στα ρούχα, είτε ως λαμπερά κεντήματα από κουνελάκια και γάτες. Παρόλα αυτά δε τη λες και χαριτωμένη συλλογή. Τα κοψίματα ήταν αρκετά αιχμηρά, οι γραμμές ήταν ευθείες επί το πλείστον και υπήρχε αρκετό ανδρόγυνο στοιχείο. Η παλέτα ασπρόμαυρη, με μικρές πινελιές παλ χρωμάτων. Φυσικά δεν έλειψαν και οι κλασικές γραμμές του οίκου, οι οποίες κακά τα ψέματα είναι αυτές που πουλάνε. Δυστυχώς τα χρυσά μποτάκια μου αποσπούσαν την προσοχή, διότι χαλούσαν τις αναλογίες στα περισσότερα looks.

Σε γενικές γραμμές το show της Chanel για την SS 2023 couture συλλογή ήταν απλό, ανάλαφρο και γοητευτικό.

Δείτε στην παρακάτω gallery τα looks.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.