ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Adidas: Πάνω από $1 δισ. κοστίζει στην εταιρεία η διακοπή συνεργασίας με τον Kanye West


JTeam

11 Φεβρουαρίου 2023

Adidas: Πάνω από $1 δισ. κοστίζει στην εταιρεία η διακοπή συνεργασίας με τον Kanye West
@yeezymafia
Μείωση κατά 1,3 δισ. θα είναι τα φετινά έσοδα της Adidas, μετά τις εξελίξεις με τον Kanye West

Ήταν αναμενόμενο πως η διακοπή συνεργασίας της Adidas με τον ράπερ Kanye West, θα κοστίσει πολύ ακριβά, ωστόσο το brand αθλητικών ειδών είχε πάρει την απόφαση του.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα χάσει 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια από τα φετινά έσοδα και αυτό επειδή δεν μπορεί να πουλήσει τα ρούχα και τα παπούτσια Yeezy του σχεδιαστή.

Οι σχέσεις των δύο πλευρών είχαν έρθει σε ρήξη μετά τις αντισημιτικές τοποθετήσεις του Υe (όπως θέλει να τον αποκαλούν πλέον ο West) τον περασμένο Οκτώβριο. «Δεν αποδεχόμαστε τον αντισημιτισμό και τη ρητορική μίσους» είχε αναφέρει η επιχείρηση, καταδικάζοντας την «απαράδεκτη και επικίνδυνη» στάση του τότε συνεργάτη τους.

Jenny.Gr
@yeezymafia

Σε ανακοίνωσή της, η Adidas αναφέρει πως τα οικονομικά της στοιχεία για την τρέχουσα χρονιά «λαμβάνουν υπόψη τις σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις από τη μη πώληση του υπάρχοντος αποθέματος».

Αν δεν καταφέρει να επαναχρησιμοποιήσει το εμπόρευμα, θα χάσει 534 εκατομμύρια δολάρια σε λειτουργικά κέρδη μόνο φέτος. Ακόμα, αναμένεται να χάσει 213 εκατ. δολάρια λόγω της «στρατηγικής αξιολόγησης» που διενεργεί, ενώ διευκρινίστηκε από πού θα προκύψουν οι άλλες απώλειες.

Αμέσως μετά τη διάλυση της συνεργασίας, η εταιρεία δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να πουλήσει τα ρούχα, χωρίς το όνομα και την επωνυμία Yeezy, κάτι που θα της εξοικονομούσε περίπου 300 εκατ. Ωστόσο, αναμένεται να αντιμετωπίσει προβλήματα στη διάθεση των ενδυμάτων. Οι άλλες επιλογές είναι να τα καταστρέψει ή να τα δωρίσει.

«Πραγματικά, δεν υπάρχουν καλές επιλογές για αυτό το ταλαιπωρημένο εμπορικό σήμα που βρισκόταν κάπου ανάμεσα στο κύρος και την πολυτέλεια» δήλωσε ο Burt Flickinger, ειδικός σε θέματα λιανικής και διευθύνων σύμβουλος της συμβουλευτικής εταιρείας Strategic Resource Group.

«Οι αριθμοί μιλούν μόνοι τους. Στην παρούσα φάση, δεν λειτουργούμε όπως θα έπρεπε» παραδέχθηκε ο CEO της επιχείρησης, Bjørn Gulden. O Νορβηγός επιχειρηματίας ενέβαλε τα ηνία τον Ιανουάριο, έχοντας φύγει από την αντίπαλη Puma.


Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.