ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Prada FW23: Η έννοια της ομορφιάς επαναπροσδιορίζεται


Στεφανία Παπαδημητρίου

23 Φεβρουαρίου 2023

Prada FW23: Η έννοια της ομορφιάς επαναπροσδιορίζεται
Μία συλλογή για την αλήθεια, την αγάπη, το νοιάξιμο

Με μία συλλογή που πήρε την έννοια της ομορφιάς όπως τη γνωρίζαμε, την επαναπροσδιόρισε και την αναγέννησε, η Miuccia Prada και ο Raf Simons έδειξαν ότι ο οίκος Prada είναι εδώ για να κάνει τη διαφορά. Μας έδωσαν μία ομορφιά αλλόκοτη που δεν καθορίζεται από την αισθητική, αλλά από τη δράση, και τα υφάσματα αναπαριστούσαν την ομορφιά της αγάπης, της αλήθειας, του να νοιάζεσαι.

Στα headquarters του εμβληματικού brand, λοιπόν, στον χώρο που δόθηκε η κι εκείνο της συλλογής SS23 αλλά είναι αγνώριστο, πια, πραγματοποιήθηκε ένα ξεχωριστό show, με την οροφή να «πέφτει», κάνοντας το κοινό να νιώσει παράξενα, αλλά ταυτόχρονα ωραία.

Ολόκληρη η επίδειξη ήταν αφιερωμένη στην πραγματικότητα που όλοι βιώνουμε και το βάρος της πέφτει πάνω μας – από τις επαγγελματικές υποχρεώσεις μέχρι τη φράση «το κόστος της επιβίωσης». Όσο περνούσε η ώρα, το σκοτάδι γινόταν φως και η μουσική άλλαζε από κλασική σε techno.

«Μιλάμε διαρκώς για την πραγματικότητα και εμείς, ως σχεδιαστές, γνωρίζουμε πολύ καλά τι συμβαίνει, τις δυσκολίες, τα προβλήματα. Είναι μία περίπλοκη στιγμή στον κόσμο – και αντιδράμε σ’ αυτήν. Το πιο ειλικρινές που μπορούμε να κάνουμε, είναι να δημιουργήσουμε κάτι χρήσιμο για τον κόσμο σήμερα – να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα και να αποτυπώσουμε την ιδέα της δικής μας αλήθειας, μέσω των ρούχων μας», δήλωσε η Miuccia Prada.

Ογκώδη parkas και trench coats, μεγάλα bomber jackets, πουκάμισα βγαλμένα από τη Δύση – αυτή η συλλογή είχε να κάνει «με το να πάρεις το γνωστό και να το αλλάξεις μέσα από τη σιλουέτα και το κόψιμο, μεταμορφώνοντάς το», σύμφωνα με τον Simmons. Έτσι και έγινε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.