ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Fendi FW23: Αποδομημένη πολυτέλεια και μία ωδή στην Delfina Delettrez Fendi


JTeam

24 Φεβρουαρίου 2023

Fendi FW23: Αποδομημένη πολυτέλεια και μία ωδή στην Delfina Delettrez Fendi
Μία συλλογή που παίζει με τα έμφυλα στερεότυπα

Εδώ και δεκαετίες, το τι θα φορέσουν οι γυναίκες, δεν είναι στο χέρι τους - είναι στο χέρι ανδρών με μεγάλο εγώ, κατά κύριο λόγο. Ο Kim Jones, σχεδιαστής του οίκου Fendi, δεν είναι ένας από αυτούς τους άνδρες κι η ready to wear συλλογή του για τη σεζόν Fall-Winter 2023, έρχεται να το αποδείξει περίτρανα.

«Είναι αγνή, απλή αλλά σύνθετη», δήλωσε η Silvia Fendi για τη συγκεκριμένη collection. Δε θα μπορούσε να το είχε θέσει καλύτερα – ο Jones κατάφερε να συνδυάσει τέσσερα στοιχεία με τέτοιον τρόπο, που τα ρούχα έμοιαζαν τόσο φρέσκα και ταυτόχρονα γνώριμα, χωρίς το ένα να υπερτερεί του άλλου.

«Είναι αποδομημένη, αλλά πολυτελής. Υπάρχει μία μικρή αναφορά στην punk και τον θαυμασμό μου για το DIY, αλλά κινήθηκα προς την κομψότητα», δήλωσε εκείνος.

Το πρώτο στοιχείο, προήλθε από το ένστικτό του να ενσωματώσει υφάσματα που έχουμε συνηθίσει σε ανδρικές συλλογές, στο sophisticated γυναικείο ντύσιμο. Το αποτέλεσμα, ήταν εξώπλατα waistcoats με πρόσθετα μανίκια με έντονους ώμους, bias-cut παντελόνια και ιδιαίτερα πανωφόρια.

Το δεύτερο στοιχείο, ήταν η επιθυμία του να δημιουργήσει ένα είδος σύνδεσης μεταξύ της συλλογή αυτής και των couture στοιχείων του Fendi – τα σατέν φορέματα και οι κάπες, για παράδειγμα.

Τρίτο στοιχείο, ήταν το προσωπικό στυλ των γυναικών του οίκου, με μεγαλύτερη έμφαση σ’ εκείνο της Delfina Delettrez Fendi – «φορά αυτόν τον ιδιαίτερα ενδιαφέροντα συνδυασμό καφέ με μπλε παστέλ», είπε ο Jones σε συνέντευξη Τύπου. «Όλα ξεκίνησαν από εκείνη. Υπάρχει μία κομψότητα αλλά και διαστροφή στον τρόπο που χειρίζεται τον Fendi, αυτό ακριβώς αγαπώ».

Τέταρτο και τελευταίο στοιχείο, η ιστορία του Fendi που, σύμφωνα με τον σχεδιαστή, «Έχει να κάνει με το αληθινό ντύσιμο: αυτή τη σοφιστικέ Ιταλίδα που, ξέρεις, γίνεται παγκόσμια».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.