ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Moschino fw 2023: Ο Dali, το punk και ένας άλλος Jeremy Scott


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

27 Φεβρουαρίου 2023

Moschino fw 2023: Ο Dali, το punk και ένας άλλος Jeremy Scott
Ένας διαφορετικός Jeremy Scott από αυτόν που είχαμε συνηθίσει, λίγο πιο dark και χωρίς τόσο fun στην πασαρέλα

Η συλλογή του οίκου μόδας Moschino για το φθινόπωρο/χειμώνα 2023 ήταν μια μίξη από τον σουρεαλισμό του διάσημου ζωγράφου Salvador Dalí και από την aristo-punk αισθητική, δίνοντας μια διαφορετική χροιά στο στιλ του οίκου. Δηλαδή drama, drama, drama, αλλά μέσα από το πρίσμα ενός παραμορφωτικού φακού.

Το «The Persistence of Memory» ή όπως το γνωρίζουμε οι περισσότεροι «Τα λιωμένα ρολόγια» ήταν η έμπνευση για την αρχή της φετινής συλλογής του creative director της Moschino, Jeremy Scott. Κουμπιά που έμοιαζαν να λιώνουν, φούστες που φαίνεται να έσταζαν και το print στα ρούχα φαινόταν κάπως θολό και παραμορφωμένο.

Στα μέσα του show όμως, το θέμα άλλαξε και αρχίσαμε να βλέπουμε ένα κύμα ‘80ήλας και aristo-punk διάθεσης με μεγάλα κρύσταλα και μεταλλικά καρφιά. Θα μπορούσε να είναι και μια aristo-punk εκδοχή της κλασικής κούκλας Barbie με τα μακριά φορέματα και τους διαφορετικούς όγκους που έκαναν την εμφάνισή τους στην πασαρέλα. Όσο για την μοϊκάνα που κοσμούσε το κεφάλι των μοντέλων από την αρχή του show, ίσως ήταν ένας φόρος τιμής στην εκλιπούσα Vivienne Westwood. Ίσως και όχι όμως.

Δείτε στην παρακάτω gallery μερικά από το αγαπημένα μας looks.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.