ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Η νέα γενιά των supermodels: Paloma Elsesser, Precious Lee και Jill Kortleve ποζάρουν περήφανα στο εξώφυλλο της British Vogue


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

17 Μαρτίου 2023

Η νέα γενιά των supermodels: Paloma Elsesser, Precious Lee και Jill Kortleve ποζάρουν περήφανα στο εξώφυλλο της British Vogue
British Vogue
Η αρχή για μια θετική αλλαγή ή απλά ένα πρόσκαιρο trend;

Η Paloma Elsesser, η Precious Lee και η Jill Kortleve βρίσκονται στο εξώφυλλο τις βρετανικής Vogue και ποζάρουν περήφανα, ενημερώνοντας όλων τον κόσμο ότι κάτι έχει αλλάξει. Με άποψη, πρωτότυπες ιδέες και με δέσμευση να «δίνουν πίσω», αυτά τα 3 supermodels είναι μια ομάδα από μόνες τους.

Για την Elsesser, το 30χρονο μοντέλο και cool κορίτσι της γενιάς της που έχει εμφανιστεί σε πολλά περιοδικά και αφίσες, θεωρεί ότι η δουλειά δεν είναι ευχάριστη εάν δεν υπηρετεί κάτι μεγαλύτερο και πιο αξιόλογο από απλές πωλήσεις. Πάντα θυμάται τον 15χρονο εαυτό της να κάθεται στο μπάνιο και θέλει απεγνωσμένα να δει κάποιον σαν και αυτή -με στήθος και κοιλιά- να βρίσκεται στα περιοδικά και στις πασαρέλες. «Θέλω να ξέρει -αυτό το κορίτσι των 15 ετών- ότι μπορούμε να είμαστε σικάτες, όμορφες και cool. Θέλω να δει όλες τις πιθανότητες» αναφέρει στην Vogue. Κάτι παρόμοιο αισθάνονται και οι Precious Lee και Jill Kortleve, που θέλουν οι μόδα και οι εικόνες να έχουν ένα μήνυμα, να κάνουν έναν σκοπό.

Η Elsesser στην πρώτη της συνάντηση με τους managers στο IMG Models είχε πει ότι θα ήθελε μια καριέρα μεταξύ της Chloë Sevigny και της Oprah Winfrey. Και κάπου εδώ καταλαβαίνει κανείς γιατί η Elsesser είναι πολύ απλά ο σωστός άνθρωπος για να μεταφέρει το μήνυμα της ενδυνάμωσης. Μοιάζει με όλα εκείνα τα κορίτσια που μεγάλωσαν μη βλέποντας τον εαυτό τους να αντιπροσωπεύεται στην μόδα, στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο.

Η Kortleve, η κομψή Ολλανδή-Σουριναμέζα καλλονή που έχει γίνει σταθερή προσθήκη στις ευρωπαϊκές πασαρέλες, συμφωνεί καθώς και αυτή μεγάλωσε στην «τοξική», για τα γυναικεία πρότυπα ομορφιάς, δεκαετία του ‘90. Επίσης ζώντας στην Ολλανδία και βλέποντας μόνο εικόνες με γυναίκες ξανθιές, με γαλάζια μάτια και 2 μέτρα πόδια είχε αρχίσει να πιστεύει ότι αυτός είναι ο μοναδικός ορισμός της ομορφιάς και αυτή απλά δεν μπορούσε να συμπεριληφθεί.

Οι αλλαγές στην οπτική των πραγμάτων δεν είναι εύκολο πράγμα, ακόμα και όταν είσαι αυτός που αλλάζει τις απόψεις της κοινωνίας. Η Lee είναι ευγνώμων που έχουν φτάσει μέχρι εδώ, αλλά αναγνωρίζει ότι πρέπει να γίνει ακόμα αρκετή δουλειά. «Πόσο συχνά βλέπουμε σοκολατί κορίτσια, που φορούν νούμερο 16 να πηδούν στον αέρα στο εξώφυλλο της Vogue και να αποκαλούνται supermodels; Καμία από εμάς δεν φιλοδοξούσε να λάβει έναν τέτοιο τίτλο, αλλά το εμπνέεις τους άλλους σε τέτοιο βαθμό είναι κάτι το πολύ δυνατό».

Η Elsesser, η Lee και η Kortleve είναι μια απόδειξη της αποδοχής και της θετικής στάσης απέναντι σε κάθε σωματότυπο που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον χώρο της μόδας. Βέβαια εφόσον ο χώρος οδηγείτε από ευρύτερα πολιτιστικά πολιτιστικά trends, αυτό που συμβαίνει μπορεί να είναι απλά μια αντίδραση και όχι εσωτερική πραγματική αλλαγή.

Σε μια εποχή όπου η μη αλλαγή των προτύπων ομορφιάς τίθεται συνεχώς υπό συζήτηση, όπου ή νέα γενιά εκτιμά περισσότερο την υπηρεσία που προσφέρει κάποιος από το status που έχει, όπου ο νατουραλισμός των φωτογραφικών μηχανών κάνει «μεγαλύτερο θόρυβο» από τα φίλτρα του Instagram και του TikTok, αυτή η νέα γενιά supermodels μοιάζει εξαιρετικά ταιριαστή. Η Anita Bitton, casting director για την Bottega Veneta και τον Marc Jacobs, αναφέρει ότι οι πελάτες της ζητούν συγκεκριμένα τα κορίτσια αυτά, γιατί δεν ψάχνουν απλά μοντέλα, αλλά προσωπικότητες.

«Ακόμα και αν ‘ρίξω την πετσέτα’ αύριο, θα ξέρω ότι έχω κάνει τη διαφορά. Δεν έχει σχέση το τι άλλο θα συμβεί στις ζωές μας, εμείς θα ξέρουμε ότι σε ένα μικρό μικρό μέρος του κόσμου θα έχουμε φέρει την αλλαγή και όχι μόνο για τον εαυτό μας. Πόσοι μπορούν να το πουν αυτό;» λέει η Elsesser.

Πηγή: Vogue

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.