ΣΤΙΛ FASHION NEWS

O Jeremy Scott αποχώρησε από τον Moschino μετά από μια δεκαετία


JTeam

21 Μαρτίου 2023

O Jeremy Scott αποχώρησε από τον Moschino μετά από μια δεκαετία
Instagram @jeremyscott
Άλλη μια είδηση-σοκ από τον χώρο τη μόδας, η αποχώρηση του Scott έπειτα από 10 χρόνια στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή

Ο Jeremy Scott ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας του με τον οίκο Moschino, έπειτα από 10 χρόνια στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή. Κι ενώ η είδηση προκάλεσε σοκ από μόνη της, ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι όλα έγιναν αθόρυβα - δεν υπήρχαν φήμες περί της αποχώρησής του, ενώ άτομα που γνωρίζουν τα πράγματα εκ των έσω, δεν είχαν ιδέα.

«Πέρασα τέλεια δημιουργώντας σχέδια που θα ζήσουν για πάντα», έγραψε στην ανάρτηση με την οποία ανακοίνωσε τα νέα. «Είμαι ευγνώμων για όλη την αγάπη και τη στήριξη που έχω δεχθεί την τελευταία δεκαετία. Κλείνοντας αυτό το κεφάλαιο, είμαι γεμάτος ενθουσιασμό και ανυπομονησία και δεν μπορώ να περιμένω να μοιραστώ με όλους σας τι ετοιμάζω».

Για τους περισσότερους από εμάς, το όνομα του Jeremy Scott είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με εκείνο του Moschino. Γεννημένος στο Kansas City κι έχοντας περάσει τα παιδικά του χρόνια σε φάρμα στο Missouri, πήγε στη Νέα Υόρκη κι αποφοίτησε από το Pratt School of Design το 1966. Τότε, έκανε την πρακτική του στο PR του Moschino και έναν χρόνο μετά, ξεκίνησε το δικό του label. Το 2013, επέστρεψε στο iconic brand για να αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση, να πάρει την παραδοσιακή ιδέα που είχαμε για τη μόδα και να την εμπλουτίσει με σατιρικά στοιχεία από την ποπ κουλτούρα. Χάρη σ’ εκείνον είδαμε μοντέλα ντυμένα με στολές από McDonald’s, συνθέσεις λουλουδιών σε φυσικό μέγεθος και πολυελαίους, τουαλέτες από περιτυλίγματα ζαχαρωτών και κέικ Μαρία Αντουανέτα.

Η τελευταία του συλλογή ήταν διαφορετική από τις άλλες. Ήταν fun κι αναρχική, punk κι υπερβολική ταυτόχρονα, ενώ αντικατόπτριζε μία ιδέα του χρόνου. Κουμπιά που έμοιαζαν να λιώνουν, φούστες που φαίνεται να έσταζαν, prints που έμοιαζαν θολά και παραμορφωμένα – ήταν όλο ξεχωριστό.

«Αισθάνομαι τυχερός που είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με τη δημιουργική δύναμη που είναι ο Jeremy Scott», είπε ο Πρόεδρος της μητρικής εταιρείας του Moschino, Massimo Ferretti. «Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για τα δέκα χρόνια αφοσίωσης στον θρυλικό οίκο του Franco Moschino και την ένταξη του ξεχωριστού του οράματος που θα αποτελεί για πάντα κομμάτι της ιστορίας του Moschino».


Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.