ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Η Apo Whang-Od στα106 της κοσμεί το εξώφυλλο της Vogue Philippines


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

31 Μαρτίου 2023

Η Apo Whang-Od στα106 της κοσμεί το εξώφυλλο της Vogue Philippines
Instagram/voguephilippines
Ένα cover girl διαφορετικό από τα άλλα

Η διάσημη Kalinga tattoo artist, Apo Whang-Od, είναι η γηραιότερη γυναίκα που κόσμησε ποτέ εξώφυλλο περιοδικού. Είναι 106 ετών και τα πορτρέτα της αποπνέουν τόσο ομορφιά όσο και δύναμη.

Η Apo Whang-Od εμφανίζεται στο εξώφυλλο Απριλίου της beauty έκδοσης της Vogue Philippines όσο πιο απλή και λιτή θα μπορούσε. Ένα κόκκινο κραγιόν, ένα μαύρο top, μερικά χρωματιστά κολιέ και φυσικά τα πανέμορφα tattoo της, που διακοσμούν τα χέρια και το στήθος της.

«Χαρακτηρίζεται ως η τελευταία mambabatok (παραδοσιακή Kalinga tattoo artist) της γενιάς της, έχει αποτυπώσει τα σύμβολα της φυλής Kalinga -συμβολίζουν τη δύναμη, την γενναιότητα και την ομορφιά- στο δέρμα εκατοντάδων ανθρώπων που πραγματοποίησαν το προσκύνημα στο Buscalan» αναφέρει το περιοδικό στα social media του.

Η Apo Whang-Od κάνει Kalinga tattoos από την ηλικία των 15 ετών, τα οποία έχουν μια πλούσια και μακρά ιστορία, που τη δένει άρρηκτα με τη ζωή και τον πολιτισμό της αυτόχθονης κοινότητας. Σε αντίθεση με τα σημερινά tattoos, τα οποία έχουν μόνο προσωπική σχέση με τον άνθρωπο που τα έχει, τα Kalinga tattoos έχουν πολύ σημαντικές κοινωνικές και πολιτισμικές συνδηλώσεις. Αντλεί την έμπνευσή της για τα σχέδιά της από την φύση και τα βασικά γεωμετρικά σχήματα.

Η Εθνική Επιτροπή Πολιτισμού και Τεχνών απένειμε στην Whang-Od το «Dangal ng Haraya Award» στο 2018 και το 2017 ήταν υποψήφια για το «National Living Treasures Award».

TAGS

-->