ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Emilio Pucci Spring 2023: Ο ρομαντισμός της Φλωρεντίας και το παρελθόν που επιστρέφει


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

5 Μαΐου 2023

Emilio Pucci Spring 2023: Ο ρομαντισμός της Φλωρεντίας και το παρελθόν που επιστρέφει
Instagram/emiliopucci
Ρομαντικά, αλλά με πολύ χαρούμενα και χρωματιστά looks

Για το πρώτο της fashion show ως creative director του οίκου μόδας Emilio Pucci, η Camille Miceli επέλεξε την Φλωρεντία. Η Φλωρεντία είναι η πατρίδα του ιδρυτή του brand, Emilio Pucci και η σχεδιάστρια θέλησε να τον τιμήσει με περισσότερο από έναν τρόπους.

Με πανσέληνο, στο Ponte Vecchi, κατά τη δύση του ηλίου. Πόσο πιο ειδυλλιακά και ρομαντικά; Η Camille Miceli μας έδειξε ότι ξέρει να στήνει το σκηνικό από την πρώτη ματιά.

Η Miceli πριν γίνει η creative director του οίκου, ήταν η accessories creative director της Louis Vuitton, εταιρεία που ανήκει στον ίδιο όμιλο με τον Emilio Pucci, οπότε η εμμονή της με την λεπτομέρεια ήταν ξεκάθαρη. Για την πρώτη της συλλογή λοιπόν, αποφάσισε να τιμήσει τον ιδρυτή με ένα ξεχασμένο, αλλά πολύ μοντέρνο print.

Το 1971 ο Emilio Pucci σχεδίασε ένα κόκκινο, λευκό και μπλε έμβλημα για τους αστροναύτες της αποστολής Apollo 15. Αυτό το στρογγυλό σύμβολο ράφτηκε πάνω από το μέρος της καρδιάς, στην στολή των αστροναυτών. Έδειχνε 3 αντικείμενα σε σχήμα μπούμερανγκ να πετούν σε σχηματισμό πάνω από το φεγγάρι, συμβολίζοντας τους 3 αυτούς αστροναύτες. Οπότε ναι, η Miceli πήρε έμπνευση από το φεγγάρι.

Πολλά χρωματιστά prints εμπνευσμένα από το σύμβολο του Apollo 15, μαύρα looks με χρωματιστές λεπτομέρειες, μεταλλικά χρώματα και -παραδόξως- μερικά λευκά looks. Είδαμε τζιν παντελόνια, καφτάνια, crop top με κεντημένα λουλούδια και φυσικά mini φορέματα.

Η Miceli δήλωσε πως θέλει να καθιερώσει τον οίκο ως ένα resort brand, μέσα στα guidelines της μαμά εταιρείας LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, αλλά αυτή τη στιγμή ο στόχος της είναι να επεκτείνει τις συλλογές στη καθημερινή ζωή.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.