ΣΤΙΛ FASHION NEWS

H Margherita Missoni δημιουργεί το δικό της, genderless fashion brand


JTeam

19 Μαΐου 2023

H Margherita Missoni δημιουργεί το δικό της, genderless fashion brand
Margherita Maccapani Missoni courtesy image
Βασική ιδέα, «μία 9-9 γκαρνταρόμπα που ξεπερνά τα αναχρονιστικά καλούπια»

Η εγγονή των ιδρυτών του θρυλικού Missoni πήρε όσα έμαθε από την οικογενειακή επιχείρηση και ιδρύει το label Maccapani. Η Margherita Missoni κάνει το δικό της, μεγάλο επαγγελματικό βήμα, και προσαρμόζει την post-streetwear, γυναικοκεντρική φιλοσοφία του διάσημου οίκου στο όραμά της, με ιταλικά jersey υφάσματα.

«Είναι genderless, κατά βάση. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να το δοκιμάσουν», δήλωσε σε αποκλειστική συνέντευξη στη Vogue Business. «Αυτός είναι και ο λόγος που η φωτογράφηση έγινε και σε άνδρα και σε γυναίκα. Ωστόσο, σε αντίθεση με πολλά σύγχρονα casual ρούχα που είναι εμπνευσμένα από το menswear, το Maccapani έχε τις ρίζες του στη γυναικεία οπτική. Και, σε μεγάλο βαθμό, είναι χτισμένο πάνω στο σώμα της γυναίκας».

Η Margherita Missoni ξεκίνησε να δημιουργεί το brand της πίσω στο 2021 και, τώρα που είναι έτοιμο, θα κυκλοφορεί δύο συλλογές τον χρόνο. Η πρώτη, θα παρουσιαστεί στο Μιλάνο τον Ιούνιο, και θα είναι της μορφής “see-now-buy-now”. Την επόμενη μέρα, θα ξεκινήσουν και οι πωλήσεις στο e-shop.

Τα ρούχα θα είναι διαθέσιμα online για τους απλούς καταναλωτές, όμως θα υπάρχει συνεργασία χονδρικής με τη Nordstrom και τη Browns. Αργότερα, τον Σεπτέμβριο, θα ανακοινωθεί και η συνεργασία με το Farfetch, το οποίο θα διαθέτει τα προϊόντα του Maccapani με τα δικά του vintage αξεσουάρ.

«Δεν είμαστε ακόμη σε θέση να προσφέρουμε αξεσουάρ και, επίσης, στον πραγματικό κόσμο, το vintage και το καινούργιο, συχνά συνυπάρχουν. Οπότε φαίνεται ρεαλιστικό το να παρουσιάσουμε το Maccapani και με αυτόν τον τρόπο», εξήγησε η Missoni.

Οι συλλογές συνδυάζουν το streetwear με το sportswear και το womenswear. Από φορέματα που από μέσα έχουν σορτς, μέχρι φούτερ με φερμουάρ και γιακάδες που μπορούν να λειτουργήσουν ταυτόχρονα σαν κουκούλες φουλάρια, τα έχουν όλα. «Η ιδέα είναι μία 9-9 γκαρνταρόμπα που ξεπερνά αναχρονιστικά καλούπια, όπως βραδινά ή αθλητικά ενδύματα: όλα τα κομμάτια προσαρμόζονται, για να τα φορέσεις όπως θέλεις», είπε η Missoni.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.

TAGS