ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Adidas Samba: Το παπούτσι που φοράνε όλα τα It-Girls έχει μεγάλη ιστορία


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

17 Μαΐου 2023

Adidas Samba: Το παπούτσι που φοράνε όλα τα It-Girls έχει μεγάλη ιστορία
Instagram/tamaramory
Από το 1950, για την ακρίβεια

Μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι το μεγαλύτερο comeback στα sneakers το έκαναν τα Adidas Samba, που -πραγματικά- έχουν αντέξει στο σκληρό τεστ του χρόνου, ο οποίος μετράει διαφορετικά στον χώρο της μόδας.

Τα Adidas Samba παρουσιάστηκαν πρώτη φορά στο κοινό το 1950 και έγιναν ένα από τα αγαπημένα all-time bestsellers του brand εξαιτίας της τιμής τους και της συνεχούς παραγωγής τους, που τα έκανε προσβάσιμα σε όλους.

Στην αρχή τους θεωρούνταν παπούτσια αθλητών, ενώ έγιναν διάσημα κατά την δεκαετία του ‘70 όταν οι 3 γραμμές της Adidas έγιναν εμβληματικά στο football. Τη δεκαετία του ‘90, από την άλλη, πέρασαν στην pop κουλτούρα μέσω των αδελφών Gallagher και φυσικά μην ξεχνάμε την ταινιάρα «Trainspotting» του 1996 με τον Ewan McGregor να φοράει τα μπορντό Samba Supers.

Στις ημέρες μας είναι φανερό ότι τα Adidas Samba είναι ακόμα εδώ και κάνουν «χαμό» μέσω των It-girls, που τα φορούν. Η Emily Ratajkowski, η Hailey Bieber, η Kaia Gerber, η Katie Holmes και η Bella Hadid χαρακτηρίζονται ως Samba fans. Επίσης η superstar Rihanna έχει δώσει την έγκρισή της σε αυτά τα vintage runners, όπως και ο σύντροφός της A$AP Rocky.

Εκτός από τα κλασικά χρώματα, πλέον η Grace Wales Bonner επηρεασμένη από την κληρονομιά της δημιούργησε μια σειρά με την Adidas σε χρώματα εμπνευσμένα από την Αγγλική-Τζαμαϊκανή κοινότητα του Λονδίνου τη δεκαετία του ‘70 και την χορευτική σκηνή της Τζαμάικα στα ’80s.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.