ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Les Jardins de la Couture: Ο Dior έφερε έναν «κήπο από κοσμήματα» στη λίμνη Como


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

9 Ιουνίου 2023

Les Jardins de la Couture: Ο Dior έφερε έναν «κήπο από κοσμήματα» στη λίμνη Como
Instagram/dior
Μία μαγική, χρωματιστή συλλογή

Στα 28 χρόνια που η Victoire de Castellane είναι creative director της Dior Jewellery, έχει «μεταφράσει» το όραμα του ιδρυτή του οίκου σε κοσμήματα. Κορδέλες, δαντέλες, υφάσματα, ντραπέ, πιέτες και όλα όσα αποτελούν την couture αισθητική του οίκου, μετατρέπονται από το αυτή τη χαρισματική γυναίκα σε κοσμήματα.

Η τελευταία της συλλογή για τον οίκο Dior με όνομα «Les Jardins de la Couture» παρουσιάστηκε στη λίμνη Como με έναν εντυπωσιακό και αξέχαστο τρόπο. Τα σχέδιά της μπλέκονταν με τα ρούχα με τρόπο αριστοτεχνικό, θολώνοντας τα όρια μεταξύ υψηλής ραπτικής και αργυροχρυσοχοΐας.

Η νέα CEO του οίκου, η Delphine Arnault, καλωσόρισε τους καλεσμένους και είπε στον εναρκτήριο λόγος της για την Castellane «Θεωρώ πως αν ο Monsieur Dior ήταν ζωντανός σήμερα, θα δημιουργούσε ακριβώς τα ίδια σχέδια με εσένα και θα ήταν εξαιρετικά υπερήφανος».

Στο runway παρουσιάστηκαν 41 looks και 300 κοσμήματα από παλιές και νέες συλλογές. Τα φορέματα που αποκαλούσε ο Monsieur Dior «dancing dresses» έκαναν την εμφάνισή τους στην πασαρέλα με χρωματιστά κεντήματα. Στη συνέχεια ήρθε η αντίθεση με τα κομψά μινιμαλιστικά λευκά κοστούμια, συνδυασμένα με διαμαντένιες ριβιέρες και ζώνες. Χρωματιστοί πολύτιμοι λίθοι και μεγάλη δεξιοτεχνία σε όλα τα κομμάτια. Ένας πραγματικός κήπος από κοσμήματα!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.