ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Marc Jacobs Fall 2023: Το show που χώρεσε σε ένα και μόνο TikTok


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

28 Ιουνίου 2023

Marc Jacobs Fall 2023: Το show που χώρεσε σε ένα και μόνο TikTok
Marc Jacobs
Και όμως ο Marc Jacobs κατάφερε να κάνει τη διαφορά και να στρέψει πάνω του την προσοχή με έναν έξυπνο και πρωτότυπο τρόπο

Το show του Marc Jacobs για την συλλογή Fall 2023 θα μείνει στην ιστορία. Θα το θυμόμαστε όλοι για έναν και μόνο λόγο, το show κράτησε 3 λεπτά! Θα μπορούσαμε να πούμε πως ήταν η απάντηση του σχεδιαστή σε έναν κόσμο που τρέχει πλέον πάρα πολύ γρήγορα και οι πληροφορίες που λαμβάνει διαδέχονται η μια την άλλη με αστραπιαία ταχύτητα. Ναι, όλο το show μπόρεσε να χωρέσει σε ένα και μόνο TikTok.

Η συλλογή φυσικά πήρε πάρα πολύ χρόνο και κόπο για να ετοιμαστεί και να στηθεί στην Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης, αλλά σαν event έγινε εντελώς ξαφνικά, χωρίς -σχεδόν- καμία ενημέρωση προς τους καλεσμένους και μην ξεχνάμε ότι η παρουσίαση της συλλογής διήρκησε οριακά 3 λεπτά. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτά! Το show ξεκίνησε ακριβώς στην ώρα του, ούτε λεπτό αργότερα, πράγμα εξαιρετικά σπάνιο για fashion show. Του αξίζει μια θέση στο Βιβλίο Γκίνες; Του αξίζει.

Το show θα μείνει στην ιστορία, συμφωνήσαμε σε αυτό, αλλά τι γίνεται με τα ρούχα; Προφανώς και τα ρούχα είχαν την σημασία τους σε ένα τόσο καλοδουλεμένο και με περιεχόμενο show. Ο στόχος ήταν να δούμε παλιά signature looks, αλλά μέσα από ένα μοντέρνο πρίσμα, όπως της Τεχνητής Νοημοσύνης, η οποία τείνει να παίρνει την τέχνη, τον κινηματογράφο, τον πολιτισμό και οτιδήποτε άλλο και να τα μετατρέπει σε κάτι εντελώς διαφορετικό, κάτι εντελώς νέο. Ναι, υπήρχε ένας τόνος νοσταλγίας δοσμένος με μοντέρνο τρόπο.

Είδαμε 30 looks -δηλαδή δέκα μοντέλα το λεπτό πάνω κάτω- εμπνευσμένα από την ανδρική γκαρνταρόμπα και βραδινά -για ντίβες, από ντίβες- εμπνευσμένα από την Aretha, την Rita, την Cher και μερικές ακόμα, όλα συνδυασμένα με φλατ παπούτσια, αντί για τις πανύψηλες signature μπότες του Jacobs, αποτίοντας φόρο τιμής στην μοντέρνα γυναίκα. Όσο για τα μαλλιά, αυτά ήταν εντελώς 80’s με φριζαρισμένες άκρες και πολύ Debbie Harry και Madonna vibe.

Δείτε στην παρακάτω gallery τα αγαπημένα μας looks από την Fall 2023 συλλογή του Marc Jacobs!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.