ΣΤΙΛ FASHION NEWS

PCW: Ο Giambattista Valli με την πρώην Πριγκίπισσα Ολυμπία, η Armani Privé με το τριαντάφυλλο και ο Alexandre Vauthier με την τεχνική


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

5 Ιουλίου 2023

PCW: Ο Giambattista Valli με την πρώην Πριγκίπισσα Ολυμπία, η Armani Privé με το τριαντάφυλλο και ο Alexandre Vauthier με την τεχνική
@cris.fragkou
Ανάμεσα στις συλλογές Υψηλής Ραπτικής των Giambattista Valli, Armani Privé και Alexandre Vauthier, κερδίζει ο τελευταίος στα σημεία

Η Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής του Παρισιού έφτασε στο τέλος της εχθές μετά από ένα εντυπωσιακό τριήμερο στην σκιά των επεισοδίων για την αστυνομική βία. Εκτός από την Celine που ακύρωσε το show της, όλες οι υπόλοιπες συλλογές παρουσιάστηκαν σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα.

Ο Alexandre Vauthier για την συλλογή Υψηλής Ραπτικής του για τη σεζόν φθινόπωρο/χειμώνας 2023 αποφάσισε να κινηθεί σε πιο «νηφάλιους» τόνους. Μια ultra σοφιστικέ συλλογή με επίκεντρο την αριστοτεχνική ραπτική και την τεχνογνωσία στο ντραπάρισμα. Κανένα τεχνούργημα δεν απέσπασε την προσοχή από τα ρούχα, τα οποία ήταν απογυμνωμένα και στην πιο αγνή μορφή τους. Εξαιρετικά καλοραμμένα σμόκινγκ, δερμάτινα κοστούμια και έντονοι ώμοι σε βραδινά φορέματα «έλαμψαν» στην πασαρέλα αποδεικνύοντας ότι ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από την μοναδική τεχνική του για να δημιουργήσει μια αξέχαστη και ποιοτική συλλογή Υψηλής Ραπτικής. Αν και οι 1.980 ώρες ραψίματος του χρυσού φορέματος με τα φτερά δεν είναι και απλή υπόθεση.

Το show Υψηλής Ραπτικής της Armani Privé για το φθινόπωρο/χειμώνα του 2023 πραγματοποιήθηκε στο Gare des Invalides και δημιουργήθηκε με έμπνευση την Art Deco της Άπω Ανατολής. Ο Τζόρτζιο Αρμάνι ήταν -όπως και ο Χέντι Σλιμάν- υπέρ της ακύρωσης του show, αλλά τελικά υπέκυψε. Η συλλογή είχε σαν κεντρικό θέμα την Art Deco και ως μοτίβο το τριαντάφυλλο, το οποίο το είδαμε σχεδόν σε κάθε look της συλλογής. Υπέρκομψες σιλουέτες, με θηλυκά υφάσματα και πολύ κόκκινο. Εξάλλου ο σχεδιαστής έχει πει πως «Μια γυναίκα μέσα σε ένα κόκκινο φόρεμα κάνει είσοδο και εντύπωση».

Στο νέο κτήριο του σχεδιαστή στην Boulevard des Capucines πραγματοποιήθηκε το show Υψηλής Ραπτικής για τη σεζόν φθινόπωρο/χειμώνας 2023 του Giambattista Valli. «Η Υψηλή Ραπτική είναι μια και μοναδική. Δεν έχει να κάνει με το luxury. Πρόκειται για την αριστεία. Πρέπει επίσης να είναι ιδιωτική και για αυτό μου αρέσει η ιδέα του να διοργανώνω κάτι τέτοιο μέσα τον οίκο», είπε ο σχεδιαστής πριν το show. Η συλλογή μας ταξίδεψε στην διαχρονικότητα και την διαφορετικότητα της Υψηλής Ραπτικής. Κάθε look είχε να πει και μια ιστορία για μια διαφορετική Valli γυναίκα. Τούλια, όγκοι, ταφτάς, δαντέλα και παραμυθένια ατμόσφαιρα έδεσαν με το κλείσιμο του show από την πρώην Πριγκίπισσα Ολυμπία της Ελλάδας.

Δείτε στην παρακάτω gallery μερικά από τα αγαπημένα μας looks από τις συλλογές Υψηλής Ραπτικής του Alexandre Vauthier, της Armani Privé και του Giambattista Valli!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.