ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Balenciaga Couture: Ένα νυφικό που έμοιαζε με πανοπλία και η Ιζαμπέλ Ιπέρ στο catwalk


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

5 Ιουλίου 2023

Balenciaga Couture: Ένα νυφικό που έμοιαζε με πανοπλία και η Ιζαμπέλ Ιπέρ στο catwalk
balenciaga
Ίσως αυτή η 52η συλλογή Υψηλής Ραπτικής του Balenciaga από το Demna να ήταν μια ωδή στην τεχνογνωσία του creative director

Μετά τα σκάνδαλα που παραλίγο να κοστίσουν όχι μόνο τη θέση του ως creative director του οίκου, αλλά και το μέλλον του Balenciaga, ο Ντέμνα παρουσίασε την 52η συλλογή Υψηλής Ραπτικής του οίκου στα πλαίσια της Εβδομάδας Υψηλής Ραπτικής του Παρισιού. Ο Ντέμνα προσπαθεί να βρει τα πατήματά του και να ισορροπήσει ανάμεσα στα χαλάσματα που άφησαν τα σκάνδαλα, δημιουργώντας συλλογές RTW και Couture.

Οι καλεσμένοι αφού παρέλαβαν την πρόσκληση με το χάλκινο βραχιόλι και το Balenciaga Couture branding πάνω του, μπήκαν στην Avenue George V 10 και τους υποδέχτηκαν με soundtrack από όπερα. Κάθισαν στις καρέκλες που είχαν τοποθετηθεί μπροστά στους τοίχους και περίμεναν τα μοντέλα να περάσουν μέσα από τις λευκές κουρτίνες.

Το show ξεκίνησε και αμέσως ήρθαν στο μυαλό εικόνες του ιδρυτή του οίκου. Ναι, ο Ντέμνα για ακόμα μια φορά γυρίζει πίσω στις ρίζες του Balenciaga και αντλεί έμπνευση από τα σχέδια του Cristóbal. Κομψές, αλλά μοντέρνες σιλουέτες με εμφανή τεχνική και ποιότητα. Φυσικά και ο Ντέμνα είναι ένας ικανός σχεδιαστής, ο οποίος μπορεί να συνδυάσει την απλότητα με την απαράμιλλη τεχνική, δημιουργώντας εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους παλτό, που χρειάζονται δύο μέρες το κάθε ένα για να κατασκευαστεί. Επίσης ας μην ξεχνάμε και το τζιν, που δεν είναι τζιν, αλλά μια οφθαλμαπάτη από τζιν, ζωγραφισμένη πάνω σε ένα βαμβακερό ύφασμα με λαδομπογιές. Το συγκεκριμένο τεχνούργημα για να κατασκευαστεί ήθελε 220 ώρες. Α, και την Isabelle Huppert!

Αλλά αυτό που έκλεψε τη λάμψη όλου του show ήταν τα τελευταία 3 looks, τα οποία συγκέντρωναν ότι ακριβώς σημαίνει ο Balenciaga Couture. Αναπολεί και αναπλάθει την ιστορία του, με τον Ντέμνα να χρησιμοποιεί κρυστάλλους και ένα 3D printer για ένα bridal look, που θα ζήλευε η Ιωάννα της Λορένης.

Δείτε όλο το show στο παρακάτω video και τα αγαπημένα μας looks από τη συλλογή στην gallery!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.