ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Balenciaga Spring 2024 "Capital B": Μια ακόμα προσπάθεια του Demna να δείξει πως παίρνει τη μόδα στα σοβαρά


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

31 Μαΐου 2023

Balenciaga Spring 2024 "Capital B": Μια ακόμα προσπάθεια του Demna να δείξει πως παίρνει τη μόδα στα σοβαρά
balenciaga
Για να μη θυμόμαστε τα σκάνδαλα, μας δείχνει ότι πλέον επικεντρώνεται στα ρούχα και όχι στα «γύρω- γύρω»

Και ναι, χθες φανερώθηκε επιτέλους η τελευταία συλλογή του Demna για τον οίκο Balenciaga με τίτλο "Capital B" Spring 2024. Το βίντεο, σκηνοθετημένο από τον Mau Morgó, είναι γυρισμένο σε μονοπλάνο και μας δείχνει -τι άλλο- τις πόρτες της Λεωφόρου George V, 10.

Σε αυτή την διεύθυνση βρίσκεται το Couture κατάστημα του οίκου Balenciaga -σπίτι του Balenciaga το 1937- και ο Demna, θέλοντας να συνεχίσει την «τέχνη του να φτιάχνει κανείς ρούχα», τοποθέτησε εκεί τους πρωταγωνιστές του βίντεο για να δείξει πως παίρνει τη μόδα πλέον πολύ σοβαρά. Όπως και στη συλλογή του χειμώνα 2023, εδώ δεν υπάρχουν υπερβολές -αν εξαιρέσουμε μερικές φούστες από πετσέτες και μερικά συρρικνωμένα φούτερ- αντιθέτως έχουμε 4 πολύ σημαντικές στιγμές της ιστορίας του Demna να ανακατασκευάζονται και έχουμε focus στην τεχνοτροπία.

Μοντέλα μπαινοβγαίνουν από την βαριά ξύλινη γαλλική πόρτα του οικήματος, ενώ άλλα μοντέλα περπατούν στον δρόμο «πηγαίνοντας στις δουλειές τους». Άνθρωποι που επιστρέφουν από τα ψώνια, που βγάζουν βόλτα τα κατοικίδιά τους, που πηγαίνουν στη δουλειά τους, που κάνουν skateboard, που παραδίδουν δέματα - όλοι ήταν στο βίντεο, όλοι όσοι μπορείς να συναντήσεις στους δρόμους του Παρισιού.

Οι γραμμές της συλλογής ήταν κλασικές και σίγουρα «φώναζαν» Demna. Rib ζιβάγκο, maxi φούστες, δερμάτινες καμπαρντίνες, oversized πανωφόρια, cocktail φορέματα και φυσικά τσάντες. Πώς σας φάνηκε;

Δείτε μερικά looks στην παρακάτω gallery και όλο το show στο βίντεο!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.