ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Unearth Her: Η ανατριχιαστική performance της FKA Twigs στο show του Valentino


JTeam

2 Οκτωβρίου 2023

Unearth Her: Η ανατριχιαστική performance της FKA Twigs στο show του Valentino
Ένα συγκλονιστικό σόου, στην παρουσίαση μίας συλλογής - ωδής στη δημιουργικότητα, τη θηλυκότητα και την ομορφιά του γυμνού σώματος

Για την παρουσίαση της Spring/Summer 2024 συλλογής του Valentino, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου, Πιερπάολο Πιτσιόλι, μας πήγε εκεί που ξεκίνησαν όλα στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παρσιού, όπου φοίτησε ο Βαλεντίνο Γκαραβάνι.

Η επίδειξη ήταν μία ωδή στη θηλυκότητα, την ομορφιά του γυμνού σώματος και τη δημιουργικότητα. Κι ενώ τα ρούχα ήταν καταπληκτικά και τα μοντέλα πανέμορφα, την παράσταση έκλεψε η περφόρμανς της FKA Twigs, με τίτλο Unearth Her. Η Βρετανίδα καλλιτέχνης και μία ομάδα χορευτών, έδωσαν ένα show πλάι στην πασαρέλα, με κουτιά να γεμίζουν άμμο και συντρίμμια να μετατρέπονται σε πλατφόρμες για τον θίασο.

‘Ηταν ανατριχιαστικό.

Όσο για τις δημιουργίες του, ο Πιτσιόλι δήλωσε πως «είναι σημαντικό οι γυναίκες να είναι ελεύθερες να εκφράζονται μέσα από το σώμα τους και να μην κρύβονται».

«Υπάρχει αυτή η προκατάληψη για τη γύμνια και την έκθεση του σώματος. Μου αρέσει η ιδέα της Εδέμ πριν το προπατορικό αμάρτημα. Κατά κάποιον τρόπο, προσθέτουμε το κλισέ της σεξουαλικότητας και της αποπλάνησης γύρω από το σώμα. Πιστεύω πως, πάντα, πρέπει να δίνεται στις γυναίκες η ελευθερία της επιλογής».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.