ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Valentino Haute Couture: Η συλλογή που έκανε ακόμα και την Άννα Γουίντορ να υποκλιθεί - Αξίζει να τη δεις


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

6 Ιουλίου 2023

Valentino Haute Couture: Η συλλογή που έκανε ακόμα και την Άννα Γουίντορ να υποκλιθεί - Αξίζει να τη δεις
Valentino
Αν ακόμα και η σκληρή κυρία της μόδας, Άννα Γουίντουρ, υποκλίθηκε στην συλλογή Υψηλής Ραπτικής του Valentino, τότε πραγματικά κάτι έχει πάει πολύ σωστά

Όταν μιλάμε για Υψηλή Ραπτική το όνομα του Πιέρ Πάολο Πίκολι και του οίκου Valentino είναι αυτά που σου έρχονται πρώτα στο μυαλό. Η συλλογή Υψηλής Ραπτικής του Valentino ήταν μια απόδειξη του οράματος και της ασυναγώνιστης τεχνικής του creative director του οίκου.

«Η απλότητα είναι η επιλυμένη πολυπλοκότητα» είπε ο Πίκολι στη συνέντευξη τύπου χρησιμοποιώντας τη φράση του καλλιτέχνη Κονστατάν Μπρανκουζί, του οποίου τα αγάλματα είναι η επιτομή της απλότητας. Στο Château de Chantilly είδαμε να εκτυλίσσεται μια ιστορία παράδοξου και απλότητας, που κέντρισε το ενδιαφέρον και μας έκανε να υποκλιθούμε στο μεγαλείο του Πίκολι.

Τα μοντέλα ξεκίνησαν να περπατούν ανάμεσα στα parterres à la Francaise του κάστρου και γύρω από μια λιμνούλα, ώστε να έχουν ως σκηνικό το πολυτελές οίκημα του 17ου αιώνα. Μαγική εικόνα; Σίγουρα, ειδικά αν την συνδυάσεις και με το μελωδικό soundtrack στο background και το ηλιοβασίλεμα.

Η συλλογή έχει τίτλο "Un Château" και -όπως είπε και ο Πίκολι- είχε σαν κεντρικό θέμα την απλότητα, την αγνότητα και τη φαντασία. «Έχει να κάνει με την κάλυψη της προσπάθειας που χρειάζεται η επίτευξη της απλότητας» είπε ο creative director. Και ναι, έχει δίκιο. Μέσα από τα column φορέματα, τις τουνίκ με τα bias κοψίματα, τις κάπες, τις κουκούλες, τα ντραπαρίσματα, ο οίκος απέδειξε ότι η απλότητα είναι Υψηλής Ραπτικής.

Ρούχα που αψηφούσαν την βαρύτητα και δημιουργούσαν μια διάχυτη αίσθηση ελαφρότητας και παραμυθένιας αισθητικής. Μακράν όμως το αγαπημένο μας κομμάτι ήταν αυτό που άνοιξε το show και το φορούσε η Kaia Gerber. Ένα slouchy παντελόνι, που έμοιαζε με τα κλασικά Levi’s, το οποίο όμως ήταν κατασκευασμένο από μεταξωτό ζακάρ και κεντημένο παντού με μικροσκοπικές μαργαριταρένιες χάντρες σε indigo χρώμα, ώστε να φαίνεται λες και είναι πραγματικό τζιν παντελόνι. Απλό ναι, αλλά με βαθμό τεχνικής δυσκολίας +άπειρο. Πώς να μη σηκωθούν η Ντονατέλα Βερσάτσε και η Άννα Γουίντουρ στο τέλος όρθιες να χειροκροτήσουν;

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.