UPDATE #NOW

Η Dua Lipa για τη συνεργασία με τον Versace, τη Barbie και τη μουσική σκηνή: «Ποπ μπορούν να είναι τα πάντα»


Κλέλια Φατούρου

24 Μαΐου 2023

Η Dua Lipa για τη συνεργασία με τον Versace, τη Barbie και τη μουσική σκηνή: «Ποπ μπορούν να είναι τα πάντα»
Η Dua Lipa επιστρέφει με διαφορετικά projects αλλά πάνω από όλα δηλώνει pop τραγουδίστρια

Ποιο θα μπορούσε να είναι το pop icon των τελευταίων 5 χρόνων; Η Dua Lipa, χωρίς συζήτηση. Τα τραγούδια και οι εμφανίσεις της έχουν την αίγλη του 2000, αλλά στην πιο cool εκδοχή τους.

Jenny.Gr
Dazed/Thibaut Grevet

Το 28χρονο κορίτσι από το Κόσοβο μπήκε κάπως άβολα στο industry, αλλά το ξεχάσαμε όλα το 2017, με το "New Rules" και το "One Kiss", έναν χρόνο αργότερα, που την κράτησε στην κορυφή των βρετανικών charts για 8 ολόκληρες εβδομάδες. Το album "Future Nostalgia" προκάλεσε σεισμό, αλλά ήρθε σε πολύ κακό timing. Το 2020 θα ήταν η χρονιά της πανδημίας και ο κόσμος άκουσε τη μουσική της στο σπίτι του.

Η Dua Lipa όμως τους είπε "hold that feeling" και επέστρεψε το 2022 με 82 συναυλίες. Άκουσε και τις κακές κριτικές που έλεγαν ότι πάνω στη σκηνή ήταν αδιάφορη, τελειοποίησε κάθε χορογραφία και τώρα ετοιμάζει πολύ περισσότερα πράγματα. Η ταινία Barbie είναι σίγουρα το project με το μεγαλύτερο hype, με την Dua να έχει κάνει το soundtrack αλλά να έχει και έναν μικρό ρόλο. Θα είναι η γοργόνα Barbie με τα μπλε μαλλιά.

«Η Greta (Gerwig) με ενημέρωσε ότι ολόκληρη η ταινία εμπνέεται από την disco. Θα υπάρχουν πολλές pop στιγμές, με μπόλικο γκλίτερ. Επίσης, εκτιμώ πολύ το ότι οι ταινίες της δεν αφορούν την ανδρική ματιά και οι πρωταγωνίστριες έχουν πάντα μεγάλο ενδιαφέρον». Η Dua Lipa έπαιζε με κούκλες, αλλά προτιμούσε να δημιουργεί χορογραφίες στην παιδική χαρά. «Είχα τις Barbie μου, αλλά περισσότερο για να τις κουρεύω». Μάς δίνει μία ιδέα του τι θα δούμε σε λίγους μήνες, αν και κάτι έχουμε καταλάβει.

«Η Barbie έχει μία συγκεκριμένη ιδέα για την τελειότητα και πώς πρέπει να είναι. Σε αυτή την εκδοχή, υπάρχει τεράστιο diversity στο cast και θα δούμε κάτι εντελώς διαφορετικό». Ταυτόχρονα, ετοιμάζει το νέο της album, θα συμμετάσχει στο κατασκοπικό θρίλερ "Argylle", εμφανίστηκε στο Met Gala ως συμπαρουσιάστρια, ενημερώνοντάς μας και για τη σχέση της με τον Romain Gavras, και συνεργάζεται με την Donatella Versace για την καλοκαιρινή συλλογή luxury beachwear.

«Έχει πολύ καλό γούστο. Έχω συνεργαστεί με καλλιτέχνες, όπως η Madonna, η Whitney Houston, ο Prince και ο Elton John και όλοι φέρνουν το προσωπικό τους στοιχείο στη συλλογή», λέει η Versace. Μέρος της συνεργασίας είναι η επαφή του καλλιτέχνη με τις πρώτες δουλειές του Gianni. «Μπορέσαμε να επαναφέρουμε και να εκμοντερνίσουμε κάποια από αυτά. Είμαι πολύ περήφανη για αυτή τη δουλειά», λέει η Dua Lipa.

Παρόλα αυτά, επιστρέφει πάντα στη μεγάλη της αγάπη, τη μουσική. Αν και γεννήθηκε στην Αγγλία, επέστρεψε στο Κόσοβο με την οικογένειά της όταν ήταν 11 χρονών. Ήξερε όμως από πάντα τον δρόμο που θα πάρει, όπως φαίνεται και στο βίντεο από σχολική χορωδία, και για αυτό τους ζήτησε να επιστρέψει στο Λονδίνο, ενώ ήταν μόλις 15 χρονών.

Λατρεύει την ποπ μουσική, αν και πιστεύει ότι δεν υπάρχουν πια αυστηρά μουσική είδη. Ούτε η ίδια σκληρότητα με την οποία αντιμετωπίζονταν οι νέες τραγουδίστριες, πριν από 20 χρόνια, όπως η Britney. «Πάντα θα ψάχνουν την κακή στιγμή σου, γιατί πουλάει περισσότερο, αλλά οι γυναίκες σε σημαντικές θέσεις είναι πλέον περισσότερες. Έχουν βοηθήσει και τα social media που μάς επιτρέπουν να έχουμε τον έλεγχο σε κάποια πράγματα. Η κατάσταση δεν είναι τέλεια, αλλά σίγουρα καλύτερη».

Πιστεύει ότι οι καλλιτέχνες δεν μένουν πια σε ένα είδος, γιατί τους ενδιαφέρει περισσότερο να εκφράζονται, και όχι να βάζουν μία ταμπέλα.«Ποπ είναι η πιο δυνατή και φωτεινή μουσική σε ένα δωμάτιο, αλλά μπορεί να υπάρξει και σε διαφορετικές μορφές. Μπορεί να είναι τα πάντα».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο Dazed