ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Πέθανε στα 46 του ο Νταβίντε Ρενέ, ο creative director του οίκου Moschino


Μάγκυ Πετροπούλου

11 Νοεμβρίου 2023

Πέθανε στα 46 του ο Νταβίντε Ρενέ, ο creative director του οίκου Moschino
instagram
Είχε αναλάβει τα ηνία του ιταλικού οίκου πριν από εννέα μέρες, μετά από πολύχρονη θητεία στον Gucci.

Ο Νταβίντε Ρένε, o Ιταλός σχεδιαστής μόδας - ήταν μέχρι πρότινος ο επικεφαλής του τμήματος γυναικείων ενδυμάτων του οίκου Gucci- ο οποίος είχε μόλις αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση του Moschino έφυγε από τη ζωή στα 46 του χρόνια.

Η είδηση έγινε γνωστή μέσω ανακοίνωσης που βγήκε από το γκρουπ Αeffe -σε αυτόν ανήκει ο Moschino- δεν δίνει λεπτομέρειες για την αιτία θανάτου του απλά κάνει λόγο μόνο για κάποια "αιφνίδια ασθένεια”.

"Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψει κανείς τον πόνο που βιώνουμε αυτή τη δραματική στιγμή”, λέει η δήλωση την οποία υπογράφει ο Massimo Ferretti, CEO του γκρουπ Aeffe. "Σήμερα, αποκτήσαμε την ευθύνη να συνεχίσουμε αυτό που η φαντασία και η δημιουργικότητά του εμπνεύστηκε”.

Την ίδια στιγμή τα ιταλικά ΜΜΕ και συγκεκριμένα η II Giornale πληροφορεί το κοινό για ένα καρδιαγγειακό πρόβλημα. Συγκεκριμένα ο σχεδιαστής χειρουργήθηκε, αλλά δεν συνήλθε ποτέ.

"Tη Δευτέρα υποβλήθηκε σε επέμβαση για καρδιακό πρόβλημα σε κλινική στο Μιλάνο αλλά μετά από τρεις ημέρες στη μονάδα εντατικής θεραπείας έφυγε από τη ζωή και σήμερα ο κόσμος της ιταλικής και διεθνούς μόδας βυθίζεται στο πένθος". .

Ποιος ήταν ο Νταβίντε Ρενέ

Jenny.Gr
instagram

Για 20 χρόνια είχε εργαστεί για τον οίκο Gucci πριν ανακοινωθεί επίσημα η μεταγραφή του στο Moschino, στα τέλη Οκτωβρίου, όπου διαδέχτηκε τον Τζέρεμι Σκοτ.

Η πρώτη του συλλογή την οποία ετοίμαζε θα παρουσιαζόταν στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Ο ίδιος γεννήθηκε το 1977 στη Follonica της Τοσκάνης και αποφοίτησε από την φημισμένη σχολή Polimoda στη Φλωρεντία.

Η πρώτη του επαφή με τον χώρο της μόδας έγινε όταν έπιασε δουλειά στον Alessandro Dell'Acqua και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της επαγγελματικής ζωής του στον οίκο Gucci, ως επικεφαλής για τον γυναικείο τομέα.

Ήταν ένας πολύ ταλαντούχος και εμπνευσμένος τύπος και όλοι τον θεωρούσαν το "δεξί χέρι" του Alessandro Michele.

Το αντίo του Alessandro Michele

Λίγες ώρες μετά την είδηση του θανάτου του, δημοσίευσε στο λογαριασμό του στο Instagram την παρακάτω κοινή φωτογραφία τους.

Η λεζάντα που την συνόδευε ήταν η εξής:

"Aγαπημένε μου φίλε, αχώριστε αδερφέ, μεγάλη αγάπη. Τι εκπληκτικό και αξέχαστο ταξίδι κάναμε μαζί. Πόσα γέλια και ξέφρενη χαρά. Πόσα ασυνείδητα όνειρα κυνηγήσαμε. Και πώς αγκαλιαστήκαμε σφιχτά, με χτυποκάρδι. Γιατί δεν ήσουν μόνο ένας από τους πιο ταλαντούχους δημιουργούς που γνώρισα ποτέ. Ήσουν πάνω απ' όλα ένα αναντικατάστατο κομμάτι μιας μικρής δεμένης οικογένειας. Της δικής μας, αυτής που επιλέξαμε να χτίσουμε με όλη την αγάπη του κόσμου. Δεν μπορώ παρά να κλαίω απεγνωσμένα για σένα τώρα. Αυτή τη βροχερή μέρα που μου λείπεις όπως ο αέρας, θέλω τόσο πολύ να σε αγκαλιάσω και να σου πω, για άλλη μια φορά, πως όλα θα πάνε καλά”.

Το μήνυμα του Allessandro Dell Aqua

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρώτος εργοδότης του, Allessandro Dell Aqua που ανέβασε φωτογραφίες του σχεδιαστή, σχολιάζοντας: "Αντίο, Νταβίντε, θα είσαι πάντα στην καρδιά μου".

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.