ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Milan Fashion Week: Η νέα γυναίκα της Alberta Ferretti και το σκοτεινό boho της Etro


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

22 Φεβρουαρίου 2024

Milan Fashion Week: Η νέα γυναίκα της Alberta Ferretti και το σκοτεινό boho της Etro
Instagram/albertaferretti
Οι συλλογές της Alberta Ferretti και της Etro μας εξέπληξαν ευχάριστα, μιας και οι creative directors και των δύο οίκων βγήκαν από το comfort zone τους

Το Milan Fashion Week ξεκίνησε και αυτά τα δύο shows ήταν μια ευχάριστη έκπληξη!

Alberta Ferretti

Μπορεί ο οίκος μόδας Alberta Ferretti να είναι γνωστός για τις αέρινες, θηλυκές και ονειρικές -θα τολμήσω να πω- δημιουργίες του, αλλά τη σεζόν fw 2024 αποφάσισε να ασχοληθεί και με την καθημερινή γυναίκα, τις ενδυματολογικές της ανάγκες σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και τη δυναμική, πρακτική της πλευρά. Οπότε, εκτός από τα μεταξωτά slip φορέματα με το «γαρνίρισμα» δαντέλας και τις διαφάνειες, που ειλικρινά ήταν χάρμα οφθαλμών, είδαμε αρκετό τουίντ, wide-leg παντελόνια, γραμμικά παλτό, πουκάμισα, καθημερινά jackets και δέρμα, αρκετό δέρμα. Η χρωματική παλέτα κινήθηκε στο μαύρο, γκρι, ασημένιο, πορτοκαλί και πράσινο. Ναι, το πράσινο που φόρεσε η Άννα Γουίντουρ για να πάει στην επίδειξη.

Etro

Η συλλογή της Etro για το επόμενο φθινόπωρο/χειμώνα είχε ως σκηνικό μάσκες εμπνευσμένες από τις ελληνικές τραγωδίες, ενώ όλος ο χώρος ήταν βυθισμένος στο σκοτάδι. Αυτό έδινε τον τόνο της συλλογής, μιας συλλογής πιο μυστικιστικής, πιο βαθιάς και πιο ώριμης. Ο boho ρομαντισμός, που ήταν συνυφασμένος με τον οίκο, έδωσε τη θέση του σε πιο σκοτεινές και δυναμικές σιλουέτες, πάντα με έναν boho χαρακτήρα, αλλά αυτή τη φορά είχε σχέση με την ένταση, την παρουσία και τον δυναμισμό. Το μαύρο, που δεν χρησιμοποιούνταν ποτέ από τον οίκο, εμφανίστηκε στην πασαρέλα μαζί με χυτά, ντραπέ κομμάτια και oversized γραμμικά πατρόν. Αρκετά prints, γήινα χρώμα και εξάρσεις από φλούο. Διαφορετική συλλογή, που σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την Etro και τον creative director της, Μάρκο Ντι Βιντσέντζο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.