ΣΤΙΛ FASHION NEWS

London Fashion Week: Η αγάπη της Ελληνίδας Di Petsa και η τεχνοτροπία της Burberry


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

20 Φεβρουαρίου 2024

London Fashion Week: Η αγάπη της Ελληνίδας Di Petsa και η τεχνοτροπία της Burberry
SPLASH via Ideal Image
Δύο εντελώς διαφορετικές συλλογές μεταξύ τους, αλλά εξίσου ενδιαφέρουσες, παρουσιάστηκαν στο London Fashion Week

Μια ακόμα μέρα στο London Fashion Week, ακόμα δύο shows:

Di Petsa

Η συλλογή της Ελληνίδας σχεδιάστριας μόδας Δήμητρας Πέτσα είχε να κάνει αποκλειστικά με την αγάπη. Με την αγάπη που ενώνει και νόμιμα πλέον δύο ανθρώπους του ίδιου φύλου στην Ελλάδα, την πρώτη Ορθόδοξη χριστιανική χώρα που το πράττει και την αγάπη που χάνεται ή περιμένεις να έρθει, μέσα από την προσωπική εμπειρία της σχεδιάστριας.

Τα χαρακτηριστικά «βρεγμένα» κομμάτια του brand Di Petsa αυτή τη σεζόν εξελίχθηκαν και βγήκαν και σε άλλα χρώματα όπως αυτοκρατορικό μπλε και ασημένιο. Επίσης, πέρα από φορέματα για ειδικές περιστάσεις, σε αυτή τη συλλογή είδαμε πιο φορέσιμα κομμάτια γεμάτα αυτοπεποίθηση, όπως παντελόνια από δέρμα κάκτου και mini φορέματα από το ίδιο ύφασμα. Όλο το concept είχε κάτι το μυστικιστικό και απόκρυφο, αλλά δεν ήταν τίποτε άλλο από την μεταφορά στοιχείων από την Ορθόδοξη πίστη - η οποία είναι και αυτή της Πέτσα- στην πασαρέλα. Είδαμε τάματα στα looks, όπως και κάτι που έμοιαζε με επιτάφιο και φυσικά ένα φωτοστέφανο.

Burberry

Η fw 2024 συλλογή της Burberry και η τρίτη του Ντάνιελ Λι είχε στο επίκεντρο την τεχνική περισσότερο παρά τις νέες ιδέες. Είδαμε κλασικές καμπαρντίνες, πλεκτά και φυσικά Wellington μπότες, που είναι εμφανές ότι αντέχουν στον χρόνο από άποψη υλικών και τάσεων. Έξυπνη κίνηση του Λι αν σκεφτεί κανείς πως πλέον ακόμα και οι αρκετά πλούσιοι πελάτες σκέφτονται δύο φορές πριν αγοράσουν ακριβά κομμάτια.

Ήταν μια συλλογή που κεντρικό θέμα είχε τα πανωφόρια, τα οποία ήταν επί το πλείστον διαχρονικά με μικρές σύγχρονες λεπτομέρειες. Ο Ντάνιελ Λι ανέφερε πως η αφετηρία για όλο αυτό ήταν το αγγλικό και ιρλανδικό μαλλί και η κληρονομιά του οίκου όσον αφορά το στρατιωτικό ντύσιμο ανδρών. Επίσης, είδαμε και μερικά βραδινά κομμάτια με ντραπέ χρυσό βελούδο και λαμπερά φορέματα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.