ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Gucci Cruise 2025: Ο κήπος της Εδέμ, η κληρονομιά και το αγγλικό στιλ


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

14 Μαΐου 2024

Gucci Cruise 2025: Ο κήπος της Εδέμ, η κληρονομιά και το αγγλικό στιλ
GETTY IMAGES
Ο οίκος Gucci παρουσίασε τη συλλογή του Cruise 2025 στην Tate Modern του Λονδίνου

Ο ιταλικός οίκος μόδας Gucci επιστρέφει στο Λονδίνο για να παρουσιάσει την Cruise 2025 συλλογή του με φόντο έναν σύγχρονο κήπο της Εδέμ. Ο creative director, Σάμπατο Ντι Σάρνο, μάζεψε όλους τους fashion enthusiasts της πόλης και απέτισε φόρο τιμής στην κληρονομιά του οίκου. Η πόλη του Λονδίνου είναι πολύ σημαντική για την Gucci, εφόσον εκεί γεννήθηκε η ιδέα για το luxury brand, όταν ο ιδρυτής Γκούτσιο Γκούτσι εργαζόταν ως αχθοφόρος στο ξενοδοχείο Savoy. Εκεί βλέποντας τις πολυτελείς αποσκευές και τα κομψά ρούχα των πελατών του ξενοδοχείου γεννήθηκε η επιθυμία να ξεκινήσει τη δική του εταιρεία δερμάτινων ειδών, αφού γυρίσει στην Ιταλία.

Το ταξίδι λοιπόν στο Λονδίνο αποτελεί μια ωδή σε αυτή ακριβώς την κληρονομιά. Ο οίκος ανέφερε στο Δελτίο Τύπου πως «οδηγείται από την επιθυμία να βυθιστεί στην χαρακτηριστική ουσία της πόλης, τη δημιουργική της κινητήρια δύναμη με την απεριόριστη ικανότητα να συνδυάζει αντιθέσεις, να τις κάνει να συνομιλούν και να βρίσκουν τρόπους συνύπαρξης».

Το show της συλλογής Cruise 2025 παρουσιάστηκε στην Tate Modern, την γκαλερί που εγκαινιάστηκε από την Βασίλισσα Ελισάβετ το 2000 και πλέον είναι γνωστή για τα εκθέματα σύγχρονης τέχνης. Η Ντούα Λίπα, η Ντέμι Μουρ, ο Λο Ρόουτς, ο Πολ Μεσκάλ ήταν μερικοί από τους διάσημους καλεσμένους.

Ο Σάμπατο λοιπόν για την πρώτη του Cruise συλλογή για τον οίκο Gucci έπαιξε με signature υφές και σύγχρονες γραμμές. Είδαμε το αγγλικό στιλ συνδυασμένο με την ιταλική φινέτσα σε κομμάτια που σε πηγαίνουν από το πρωί στο βράδυ με κομψότητα, φρεσκάδα και πάνω από όλα άνεση. Τζιν, διαφάνειες, εσώρουχα ως εξώρουχα, δέρμα και λάμψεις κατέκλυσαν την πασαρέλα. Σημαντικό στοιχείο στη συλλογή ήταν η μαργαρίτα, την οποία είδαμε σε καπαρντίνες, φούστες και ογκώδεις κάπες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.