ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Milan Fashion Week: Η κληρονομιά του οίκου Gucci και τα μανίκια του Μάθιου Μπλέιζ για την Bottega Veneta


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

26 Φεβρουαρίου 2024

Milan Fashion Week: Η κληρονομιά του οίκου Gucci και τα μανίκια του Μάθιου Μπλέιζ για την Bottega Veneta
SPLASH via Ideal Image
Όταν στο Milan Fashion Week δείχνει η Gucci και η Bottega Veneta, τότε όλα τα βλέμματα πέφτουν πάνω τους

Δύο οίκοι μόδας που παρουσιάσαν τις fw 2024 συλλογές τους στο Milan Fashion Week και έγιναν viral ήταν οι οίκοι Gucci και Bottega Veneta.

Gucci

«Αναζητήστε μια μικρή ανατρεπτική χειρονομία. Δείτε τα πράγματα από μια διαφορετική οπτική από αυτή που μοιάζει επιτρεπτεί, μην ακολουθείτε τους κανόνες. Αυτός είναι ο δικός μου τρόπος να ονειρεύομαι χωρίς βιασύνη, να οπτικοποιώ και διαστρωματώνω τις φιλοδοξίες μου ως τα τούβλα ενός σπιτιού» ξεκινάει ο Σαμπάτο Ντε Σάρνο στις σημειώσεις του δεύτερου show του για τον οίκο μόδας Gucci και την fw 2024 συλλογή του.

Ο creative director στην χειμερινή συλλογή τίμησε την κληρονομιά του οίκου και δημιούργησε αριστοτεχνικά κομμάτια από δέρμα και ύφασμα, ενώ χρησιμοποίησε το logo σε πολλά σημεία, αλλά όχι με εξόφθαλμο τρόπο. Το βαθύ μπορντό και όλες οι μουντές αποχρώσεις κατέκλυσαν την πασαρέλα, χωρίς ούτε μια νότα έντονου χρώματος. Αγαπημένα μας κομμάτια ήταν τα μεταξωτά, διάφανα φορέματα και τα κλασικά Horsebit Loafer, που μεταμορφώθηκαν σε πανύψηλες πλατφόρμες.

Μια εντελώς φορέσιμη συλλογή, που θα φαίνεται ωραία και εκτός πασαρέλας -το οποίο είναι και το ζητούμενο- με σύγχρονη ματιά στο παρελθόν ενός ιστορικού οίκου.

Bottega Veneta

Κάθε φορά που ο οίκος μόδας Bottega Veneta βγάζει νέα συλλογή, όλα τα βλέμματα πέφτουν πάνω του, λόγω των μεγάλων προσδοκιών που έχει δημιουργήσει και φυσικά του εξαιρετικού του front row. A$AP Rocky, Κέιτ Μος, Τζούλιαν Μουρ και Σάλμα Χάγιεκ ήταν μόνο μερικά από τα ονόματα.

Η fw 2024 συλλογή που δημιούργησε ο Μάθιου Μπλέιζ είχε ως επίκεντρο τους γιακάδες, τους έντονους ώμους και τα ελαφρώς στρογγυλεμένα μανίκια. Το καθημερινό γίνεται εξαιρετικά σικάτο, σύγχρονο και ενδιαφέρον. Τα χρώματα είχαν ένταση, τα ντραπαρίσματά του ήταν σαν γλυπτά και φυσικά μη ξεχνάμε το παλτό με τα κρόσσια, το οποίο θα μας «στοιχειώνει» για πολλά χρόνια ακόμα. Το πάντρεμα minimal γραμμών και luxury λεπτομερειών, τα sophisticated πλεκτά και οι τσάντες «φώναζαν» πως η συλλογή ήταν ακόμα μια μεγάλη επιτυχία.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.