ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Milan Fashion Week: Το ντεμπούτο του Απιολάζα για τη Moschino, οι φιόγκοι της κυρίας Prada και το «Βασικό Ένστικτο» του Tom Ford


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

23 Φεβρουαρίου 2024

Milan Fashion Week: Το ντεμπούτο του Απιολάζα για τη Moschino, οι φιόγκοι της κυρίας Prada και το «Βασικό Ένστικτο» του Tom Ford
SPLASH via Ideal Image
Τρεις από τους πιο σημαντικούς οίκους μόδας εδείξαν τις fw 2024 συλλογές τους κατά τη διάρκεια του Milan Fashion Week

Είμαστε στη μέση -περίπου- του Milan Fashion Week και οι οίκοι Tom Ford, Prada και Moschino μας τράβηξαν την προσοχή:

Tom Ford

Με τη μουσική από τους τίτλους τέλους της ταινίας Βασικό Ένστικτο και την Σάρον Στόουν στο front row, αντιλαμβάνεσαι προς τα που θα κινηθεί το show. Η δεκαετία των 90’s ήταν ξεκάθαρη επιρροή για την fw 2024 συλλογή του Πίτερ Χόκινγκς, δεύτερή του ως creative director του οίκου και πρώτη καθαρά δική του στο γυναικείο κομμάτι. Ο Tom Ford ήταν γνωστός για τον ακραία σεξουαλικό τρόπο που σχεδίαζε και προβόκαρε τους πάντες, σε αντίθεση με τον Χόκινγκς που ναι μεν είχε στη συλλογή του διαφάνειες και αποκαλυπτικά φορέματα, αλλά με έναν πιο «vanilla» τρόπο. Κεντρικό σημείο της fw 2024 ήταν ξεκάθαρα τα κοστούμια, που αποτελούνταν από τρία μέρη και τα military παλτό.

Prada

Αυτή τη σεζόν η έμπνευση για την Μιούτσια Πράντα και τον Ραφ Σίμονς ήρθε από τους φιόγκους. Είδαμε φιόγκους σχεδόν σε κάθε look της fw 2024 συλλογής του οίκου Prada, από φορέματα μέχρι στο πίσω μέρος από φούστες. Τα χρώματα ήταν μουντά, με εξαίρεση μικρές πινελιές από έντονο ροζ, γαλάζιο και κόκκινο. Τα ρούχα είχαν τον αέρα μιας άλλης παλιάς εποχής, αλλά χωρίς αυτό να τα κάνει παλιομοδίτικα. Τα μεσοφόρια χρησιμοποιήθηκαν με έξυπνους τρόπους και υπήρχε μια γενική αίσθηση ότι ήταν μια συλλογή με military στοιχεία, χωρίς να έχει όμως. Υπήρχε κάτι διαφορετικό αυτή τη φορά, πιο ώριμο, πιο δυναμικό, πιο βαθύ, αλλά μόνο η Μιούτσα θα ξέρει τι σημαίνει.

Moschino

Ο Άντριαν Απιολάζα έγινε ο creative director του οίκου Moschino μόλις 3 εβδομάδες και τρείς μέρες πριν το show, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του Ντάβιντε Ρένε, ο οποίος πέθανε ξαφνικά πριν δείξει τη συλλογή του για τον οίκο. Ο Άντριαν θέλησε να παρουσιάσει λοιπόν μια θεματική πάνω στον ιδρυτή του brand, Φράνκο Μοσκίνο και να κινηθεί στην κληρονομιά του. Έτσι είδαμε σημερινές εκδοχές του print με τα σύννεφα, του smiley και αρκετών ακόμα θεμάτων που σχετίζονται με τον ιδρυτή. Ο νέος creative director μας έδωσε μια πρώτη του οράματος που έχει για αυτόν τον ιστορικό οίκο, το οποίο από ότι φαίνεται είναι τα: φόρα αυτό που θέλεις και όχι αυτό που πρέπει, αγκαλιάζουμε τη θεατρικότητα, αλλά με πρακτικότητα στην καθημερινότητα και τα unisex ρούχα είναι το μέλλον.

Δες μερικά από τα αγαπημένα μας looks από αυτά τα 3 shows του Milan Fashion Week στην παρακάτω gallery!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.