ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Gucci: Ο Sabato De Sarno είναι ο νέος creative director του οίκου


JTeam

28 Ιανουαρίου 2023

Gucci: Ο Sabato De Sarno είναι ο νέος creative director του οίκου
RICCARDO RASPA
Θα πάρει τη θέση του Alessandro Michele

O οίκος Gucci μόλις ανακοίνωσε το όνομα που θα αντικαταστήσει τον Alessandro Michele, που αποχώρησε από τη θέση του creative director τον Νοέμβριο του περασμένου έτους. Ο Sabato De Sarno είναι ο διάδοχος του Michele και η πρώτη του συλλογή αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου τον Σεπτέμβριο του 2023.

Ο De Sarno ορίστηκε στη δημιουργική θέση για να ενισχύσει την ανάπτυξη στον οίκο, ο οποίος υστερεί σε σχέση με άλλους οίκους όπως: Louis Vuitton και Dior.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Gucci, Marco Bizzarri, σχολίασε: «Είμαι χαρούμενος που ο Sabato θα ενταχθεί στην Gucci ως νέος Δημιουργικός Διευθυντής του Οίκου, ένας από τους ρόλους με τη μεγαλύτερη επιρροή στη βιομηχανία πολυτελείας. Έχοντας συνεργαστεί με αρκετούς από τους πιο γνωστούς οίκους μόδας πολυτελείας της Ιταλίας, φέρνει μαζί του μια τεράστια και σχετική εμπειρία. Είμαι βέβαιος ότι μέσω της βαθιάς κατανόησης και της εκτίμησης του Sabato για τη μοναδική κληρονομιά της Gucci, θα οδηγήσει τις δημιουργικές μας ομάδες με ένα ξεχωριστό όραμα που θα βοηθήσει στη συγγραφή αυτού του συναρπαστικού επόμενου κεφαλαίου, ενισχύοντας την εξουσία του Οίκου για τη μόδα, αξιοποιώντας παράλληλα την πλούσια κληρονομιά του».

Από την πλευρά του, ο Sabato De Sarno δήλωσε: «Είναι μεγάλη μου τιμή που αναλαμβάνω το ρόλο του Creative Director της Gucci. Είμαι περήφανος που συμμετέχω σε έναν Οίκο με μια τόσο εξαιρετική ιστορία και κληρονομιά, που με τα χρόνια μπόρεσε να καλωσορίσει και να εκτιμήσει τις αξίες στις οποίες πιστεύω. Είμαι συγκινημένος και ενθουσιασμένος που συνεισφέρω το δημιουργικό μου όραμα για τη μάρκα».

Ο De Sarno μέχρι σήμερα είχε την επιμέλεια για τις συλλογές RTW για άνδρες και γυναίκες στο Valentino. Κατά το παρελθόν έχει δουλέψει για Prada και Dolce & Gabbana.

Ο Alessandro Michele ανέτρεψε με δημιουργικό τρόπο την ταυτότητα της Gucci, επηρεάζοντας μοναδικά την αισθητική της μόδας σε ολόκληρο τον κλάδο.

Ο ίδιος είχε γράψει κάτω από την ανάρτησή της αποχώρησής του: «Υπάρχουν φορές που οι δρόμοι χωρίζουν λόγω διαφορετικών προοπτικών που μπορεί να έχει ο καθένας μας. Σήμερα τελειώνει για μένα ένα εξαιρετικό ταξίδι, που διήρκεσε περισσότερα από 20 χρόνια, μέσα σε μια εταιρεία στην οποία αφιέρωσα ακούραστα όλη μου την αγάπη και το δημιουργικό μου πάθος. Κατά τη διάρκεια αυτής της μακράς περιόδου, η Gucci υπήρξε το σπίτι μου, η υιοθετημένη οικογένειά μου. Σε αυτή τη μεγάλη οικογένεια, σε όλα τα άτομα που την φρόντισαν και την υποστήριξαν, στέλνω τις πιο ειλικρινείς ευχαριστίες μου, τη μεγαλύτερη και πιο εγκάρδια αγκαλιά μου».

Ο Michele κατέκτησε τον τίτλο του creative director της Gucci το 2015 και έφερε μαζί του αέρα ανανέωσης και μεγάλες αλλαγές. Στα χρόνια που ο Michele ήταν στη θέση του creative director του οίκου, έκανε πολλά και ενδιαφέροντα projects, όπως το "Hacker Project" με τον οίκο Balenciaga και μια εξαιρετική συνεργασία με την Adidas. Στο τελευταίο του show έβαλε δίδυμα αδέρφια να περπατάνε μαζί στην πασαρέλα με το χαρακτηριστικό gender-fluid στιλ του οίκου.

Μένει να δούμε τώρα τις φρέσκιες ιδέες και τη δημιουργικότητα του Sabato De Sarno!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.