ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Εβδομάδα Μόδας Ουκρανίας: Επιστρέφει τον Σεπτέμβριο με την υποστήριξη της Πρώτης Κυρίας


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

26 Ιουλίου 2024

Εβδομάδα Μόδας Ουκρανίας: Επιστρέφει τον Σεπτέμβριο με την υποστήριξη της Πρώτης Κυρίας
Instagram/ukrainianfashionweek_official
Για πρώτη φορά μετά την αρχή του Ρωσο-Ουκρανικού πολέμου επιστρέφει η Εβδομάδα Μόδας

Η Εβδομάδα Μόδας της Ουκρανίας θα επιστρέψει στο Κίεβο για πρώτη φορά μετά τον Ρωσο-Ουκρανικό πόλεμο, αφού υποστηρίχθηκε από περισσότερα από 50 ουκρανικά fashion brands και την Πρώτη Κυρία της χώρας. Η Εβδομάδα Μόδας είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 1 Σεπτεμβρίου και να ολοκληρωθεί στις 4 Σεπτεμβρίου. Τα ουκρανικά brands θα παρουσιάσουν τις νέες συλλογές τους για την Άνοιξη του 2025 στην πρωτεύουσα της χώρας με fashion shows, παρουσιάσεις, installations και performances.

Το Εθνικό Συγκρότημα Μουσείου Τέχνης και Πολιτισμού, Mystetskyi Arsenal, που είναι η κύρια τοποθεσία της ουκρανικής Εβδομάδας Μόδας, θα φιλοξενήσει ένα installation με δημιουργίες σχεδιαστών που στοχεύει να γίνει η αντανάκλαση του πολέμου, όπως επίσης και να δείξει τους εργάτες της μόδας, οι οποίοι στρατεύθηκαν λόγω του πολέμου. Η τετραήμερη γιορτή θα ξεκινήσει με μια συμβολική παρουσίαση της ενώτητας με νέους και παλιούς σχεδιαστές μόδας, όπως και μοντέλα να κατεβαίνουν τα σκαλιά του Ukrainian House στη European Square.

Καθόλη τη διάρκεια του πολέμου ο Πρόεδρος Ζελένσκι και η Πρώτη Κυρία ενθάρρυναν τους κατοίκους της Ουκρανίας και τους επιχειρηματίες να συνεχίσουν τις ζωές τους και τις εργασίες τους, ώστε να κινείται η οικονομία. Όταν ο Πρόεδρος Ζελένσκι απευθύνεται σε παγκόσμιεους ηγέτες για στρατιωτική στήριξη, η Πρώτη Κυρία, Ολένα Ζελένσκα, αγκαλιάζει τις τέχνες και την δημιουργική κοινότητα της χώρας.

Jenny.Gr
SPLASH via Ideal Image

Σε ένα βίντεο για την επιστροφή της Εβδομάδας Μόδας, η Ολένα Ζελένσκα ανέφερε« Οι Ουκρανοί σχεδιαστές συνεχίζουν να δημιουργούν, να διατηρούν θέσεις εργασίας, να μιλούν στον κόσμο γιαα την Ουκρανία στη γλώσσα της δημιουργίας, της θέλησης και την επαναστατικότητας. Αυτό σημαίνει μόνο ένα πράγμα: η βιομηχανίά αναπτύσεται και για αυτό η ζωή κυριαρχεί εδώ και τώρα. Ευχαριστούμε όσους μας υποστηρίζουν σε αυτό το ταξίδι».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.