ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Κοκό Σανέλ: Τα 5 καινότομα κομμάτια της, που λατρεύονται μέχρι και σήμερα


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

19 Αυγούστου 2024

Κοκό Σανέλ: Τα 5 καινότομα κομμάτια της, που λατρεύονται μέχρι και σήμερα
GETTY IMAGES
Η Κοκό Σανέλ δεν ονομάζεται τυχαία «μητέρα της σύγχρονης μόδας»

Μπορεί ο γαλλικός οίκος μόδας Chanel να είναι πάνω από 100 ετών, αλλά μπορούμε να πούμε πως είναι πιο relevant από ποτέ. Όταν ακούς τη λέξη Chanel σου έρχεται αυτόματα στο μυαλό η κομψότητα και η υψηλή αισθητική, περισσότερο λόγω της ιδρύτριας του οίκου, Γκαμπριέλ «Κοκό» Σανέλ, η οποία γεννήθηκε σαν σήμερα το 1883. Η Κοκό δημιούργησε τον οίκο Chanel το 1910 και μαζί με αυτόν έβγαλε πολλά προϊόντα στην αγορά, τα οποία λατρεύονται μέχρι και σήμερα.

Jenny.Gr
GETTY IMAGES

Γνωστή για την αντισυμβατική της προσέγγιση στον σχεδιασμό, η Κοκό δημιουργούσε τάσεις με διαφορετικά υφάσματα, χρώματα και υφές, πολλά εκ των οποίων είχαν τις ρίζες τους στην ανδρική μόδα. Σήμερα πολύ συχνά αναφέρεται ως «η μητέρα της σύγχρονης μόδας» και ήταν μια από τις πρώτες μεγάλες σχεδιάστριες που συνδύασαν την άνεση και την απλότητα με το στιλ.

Οι πέντε μεγάλες «εφευρέσεις» της Κοκό Σανέλ, που φοριούνται μέχρι και σήμερα, ενώ θεωρούνται επιτομές του καλού γούστου, είναι:

1 Το άρωμα Chanel No. 5, οποίο λανσαρίστηκε το 1921

2. Το τουΐντ ταγιέρ και το μικρό μαύρο φόρεμα (LBD), τα οποία βγήκαν στην αγορά το 1925 & 1926

3. Το κλασικό πλέον μοτίβο της καμέλιας, που κυκλοφόρησε το 1933

4. Η καπιτονέ 2.55 τσάντα, που λατρεύτηκε από όλες τις γυναίκες και λανσαρίστηκε το 1955

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.