ΣΤΙΛ FASHION NEWS

London Fashion Week: Η δυναμική γυναίκα της Emilia Wickstead, η νέα εποχή της Burberry και η συνεργασία της Nensi Dojaka


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

17 Σεπτεμβρίου 2024

London Fashion Week: Η δυναμική γυναίκα της Emilia Wickstead, η νέα εποχή της Burberry και η συνεργασία της Nensi Dojaka
Instagram/emiliawickstead
Το London Fashion Week ολοκληρώθηκε για αυτή τη σεζόν, αλλά αυτά τα 3 shows μας έκαναν εντύπωση

Το London Fashion Week ολοκληρώθηκε εχθές και εμείς είδαμε πολλά και ενδιαφέροντα shows και συλλογές για την σεζόν άνοιξη/καλοκαίρι 2025. Το Λονδίνο πάντα μας δίνει τροφή για σκέψη και βγάζει νέες τάσεις μέσα στα όρια του εφικτού και φορέσιμου σε σχέση με τη Νέα Υόρκη. Είναι σύγχρονο, με τα μάτια στραμμένα στο μέλλον, χωρίς όμως να αγνοεί τις παραδόσεις και την κομψότητα. Ό,τι θα θέλαμε δηλαδή από μα Εβδομάδα Μόδας.

Στην παρακάτω λίστα σου έχουμε τα 3 shows που μας έκαναν εντύπωση και τα αγαπημένα μας looks από αυτά. Κράτα σημειώσεις!

Burberry

Το National Theater ήταν ο χώρος επιλογής του Ντάνιελ Λι, του creative director της Burberry, για την παρουσίαση της ss2025 συλλογής του. Η μπρουταλιστική αρχιτεκτονική και το installation του βετεράνου Γκάρι Χιούμ ήταν το απόλυτο αισθητικό ταίριασμα. Η ανοιξιάτικη συλλογή του βρετανικού οίκου αυτή τη φορά απέφυγε τα μπουκάλια και τα καπέλα και συγκεντρώθηκε στη δημιουργία καθαρών, φορέσιμων και σύγχρονων κομματιών. Έντονοι ώμοι, μεταλλικά χρώματα, jackets και ζώνες έκλεψαν τις εντυπώσεις, με το μοτίβο της Burberry να συνυπάρχει όμορφα σε μικρές λεπτομέρειες.

Emilia Wickstead

Ακόμα μια συλλογή με ανδρόγυνη προσέγγιση, αλλά με διαφορετική μούσα. Ο οίκος Emilia Wickstead επίλεξε για τη σεζόν ss2025 να εμπνευστεί από την Ζεζέλ Φρόιντ, τη Γερμανίδα φωτογράφο, η οποία λάτρευε να έχει ως θέμα της δυναμικές γυναίκες. Η φωτογραφία της Σιμόν Ντε Μποβουάρ ήταν η αρχή της έμπνευσης. Εκεί η Φρόιντ έχει απαθανατίσει την Σιμόν να γέρνει στον καναπέ της περιτριγυρισμένη από εφημερίδες, φορώντας ένα ροδακινί πουκάμισο με ασορτί γραβάτα και μια φούστα, που μοιάζει με τζιν. Αυτή η αντίθεση έκανε το μεγάλο κλικ στο μυαλό της σχεδιάτριας.

Nensi Dojaka

Μετά από έναν χρόνο απουσίας από τις πασαρέλες, η σχεδιάστρια που εμφανίστηκε από το πουθενά και έκανε «χαμό», παρουσιάζει τη συλλογή της σε συνεργασία με το αμερικάνικο brand Calvin Klein. Η συλλογή έγινε διαθέσιμη μόλις τελείωσε το show, πράγμα που δεν συμβαίνει ποτέ. Στη νέα αυτή συλλογή είδαμε ελαστικό τούλι, μικροσκοπικά ντραπαρίσματα, βολάν πάνω σε bralettes και γενικά την γνωστή σχεδιαστική τεχνική της. Είδαμε κάτι νέο; Ναι, είδαμε φορέματα, είδαμε νέα διαγώνια κοψίματα και δέρμα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.