ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Fendi: Ποιος είναι ο επικρατέστερος για τη θέση του creative director;


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

14 Οκτωβρίου 2024

Fendi: Ποιος είναι ο επικρατέστερος για τη θέση του creative director;
Instagram/fendi
Η Fendi μένει προς το παρόν χωρίς «καπετάνιο», αλλά τα σενάρια ήδη υπάρχουν

Ο Κιμ Τζόουνς αποχώρησε από τον οίκο μόδας Fendi, όπως ανακοινώθηκε από μια κοινή δήλωση του οίκου και του σχεδιαστή. Αυτή είναι η τρίτη μεγάλη αλλαγή που κάνει η LVMH, ο όμιλος στον οποίο ανήκει η Fendi, μέσα σε μερικές εβδομάδες με την προσχώρηση της Σάρα Μπάρτον στον οίκο Givenchy και την αντικατάσταση του Χέντι Σλιμάν από τον Μάικλ Ράιντερ στη Celine -σε χρόνο μηδέν- να «ανοίγουν» τον χορό.

Ο όμιλος LVMH δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τον αντικαταστάτη του Κιμ Τζόουνς, αλλά το όνομα που ακούγεται περισσότερο από όλα είναι αυτό του Πιερπάολο Πιτσιόλι. Ο αγαπημένος Ιταλός σχεδιαστής έφυγε από τον Valentino τον Μάρτιο του 2024 και ακόμη δεν έχει «καθίσει» σε κάποια καρέκλα. Αυτό το ζευγάρι φαντάζει ιδανικό μιας και ο Πιερπάολο είναι Ιταλός και τα σενάρια που τον θέλουν να πηγαίνει στον γαλλικό οίκο Chanel δεν επιβεβαιώνονται, όπως επίσης εργαζόταν για τη Fendi τη δεκαετία του ‘90.

Jenny.Gr
SPLASH via Ideal Image

Βέβαια μην ξεχνάμε πως την επόμενη χρονιά ο οίκος Fendi γιορτάζει τα 100 χρόνια του και θα ήταν αρκετά στενάχωρο να επισκιαστεί αυτή η σημαντική στιγμή από την προσχώρηση ενός τόσο διάσημου creative director στον οίκο, με την προσοχή να πέφτει στο τι θα σχεδιάσει αυτός ως πρώτη του συλλογή και όχι στην ίδια τη συλλογή της Fendi, που θα γιορτάζει μια κληρονομιά 100 ετών.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.