ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Ο σουρεαλισμός του Αλεσάντρο Μικέλε στη νέα καμπάνια του Valentino


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

15 Οκτωβρίου 2024

Ο σουρεαλισμός του Αλεσάντρο Μικέλε στη νέα καμπάνια του Valentino
Valentino
Ο Αλεσάντρο Μικέλε παρουσίασε τη νέα του καμπάνια για τον ιταλικό οίκο μόδας

Η εποχή του Αλεσάντρο Μικέλε στον οίκο Valentino ξεκίνησε και επίσημα με τον σχεδιαστή να παρουσιάζει την πρώτη του καμπάνια για τον ιταλικό οίκο μόδας. Η πρώτη αυτή καμπάνια λοιπόν είναι για τη συλλογή Resort 2025 με τον τίτλο «Avant les Débuts», η οποία παρουσιάστηκε στο κοινό τον Ιούνιο του 2024.

Jenny.Gr
Valentino

Η «Avant les Débuts» είναι -οριακά- ένας φόρος τιμής στον Φεντερίκο Φελίνι και στην ταινία του Roma από το 1972. Ένας σουρεαλιστικός κόσμος με λάμψη, slow living, καλοπέραση και στιλ ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μας στο -σχεδόν- δίλεπτο βίντεο. Ο Αλεσάντρο Μικέλε έχει τον Φελίνι ως πηγή έμπνευση για το μαγικό, δημιουργικό και εντελώς ιταλικό στιλ που είχε στις ταινίες του, ειδικά στο 8½.

«Αρχίζοντας αυτή τη νέα φάση, ήθελα να επιστρέψω σε μια γλώσσα που θα αντηχούσε τον νεορεαλισμο του Λουκίνο Βισκόντι, τον οπτικό συμβολισμό του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν και τον μαγικό ρεαλισμό του Φεντερίκο Φελίνι είχε δηλώσει ο Μικέλε στο WWD.

Τα κομμάτια της συλλογής «Avant les Débuts» είναι από σήμερα διαθέσιμα σε όλο τον κόσμο, αν ενδιαφέρεσαι για κάποια αγορά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.