ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Αμερικάνοι καταναλωτές μηνύουν την Hermès - Η τσάντα Birkin στο επίκεντρο


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

15 Οκτωβρίου 2024

Αμερικάνοι καταναλωτές μηνύουν την Hermès - Η τσάντα Birkin στο επίκεντρο
Instagram/lojsanwallin
Μήνυση κατά της Hermès κατέθεσαν για δεύτερη φορά Αμερικανοί καταναλωτές

Καταναλωτές από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής μηνύουν τον γαλλικό οίκο μόδας Hermès ξανά. Οι καταναλωτές αναθεώρησαν για ακόμα μια φορά την αγωγή τους ελπίζοντας να πείσουν έναν δύσπιστο δικαστή, ότι η εταιρεία εξαναγκάζει τους πελάτες να ξοδέψουν χιλιάδες δολάρια σε άλλα προϊόντα, πριν μπορέσουν να αγοράσουν μια από τις διάσημες τσάντες Birkin.

Οι τρεις ενάγοντες από την Καλιφόρνια κατέθεσαν την τρίτη καταγγελία τους, προσθέτοντας περισσότερους ισχυρισμούς και λεπτομέρειες μετά την προσπάθεια της Hermès να πείσει το ομοσπονδιακό δικαστήριο του San Francisco να κλείσει την υπόθεση.

Η μήνυση αναφέρει πως η Hermès δίνει το δικαίωμα μόνο σε πελάτες με «επαρκές ιστορικό αγορών» την ευκαιρία να αγοράσουν μια Birkin τσάντα, οι οποίες τσάντες είναι χειροποίητες και μπορούν να κοστίσουν χιλιάδες δολάρια. Οι ενάγοντες ισχυρίζονται πως η εταιρεία παραβιάζει την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία των ΗΠΑ με το να συνδέει την αγορά άλλων προϊόντων με την δυνατότητα αγοράς μιας Birkin. Στην τροποποιημένη αγωγή έχουν προστεθεί και λανθασμένη διαφήμιση και αξιώσεις για απάτη.

Η Hermès αρνείται κάθε κατηγορία, αναφέροντας στον επαρχιακό δικαστή Τζέιμς Ντονάτο ότι οι ισχυρισμοί είναι εξεζητημένοι και πως η εταιρεία αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό.

Η αλήθεια είναι πως στο TikTok αυτή η πρακτική του οίκου κυκλοφορεί αρκετό καιρό και οι καταναλωτές δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι.

@polina.nioly Do you think all this hustle is worth it? #hermesbags #customisedbags #millionairelife #selfmadewomen #luxuryshopping #selfmademillionaire ♬ original sound - Polina Nioly

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.