ΣΤΙΛ HAUTES GRECIANS

Hautes Grecians 2022: Οι Deux Hommes έρχονται για να φέρουν το glam στο runway


Μάρθα Κουμπάνη

30 Μαΐου 2022

Hautes Grecians 2022: Οι Deux Hommes έρχονται για να φέρουν το glam στο runway
Οι Deux Hommes συμμετέχουν στο Hautes Grecians 2022 και φέρνουν τις πιο elegant και ελαφρώς avant-garde εμφανίσεις στην πασαρέλα

Deux Hommes. Ή αλλιώς ο Γρηγόρης Τρινταφύλλου και ο Δημήτρης Αλεξάκης, οι οποίοι συνεργάζονται και δημιουργούν από κοινού, διατυπώνοντας το σύγχρονο glam εδώ και πάνω από είκοσι χρόνια.

Οι δύο τους γνωρίστηκαν στα τέλη των 80s, όσο φοιτούσαν στη σχολή Βελουδάκη και το 1996, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να φέρουν τη δική τους γοητευτική ματιά και αίσθηση του στιλ στη ελληνική fashion scene. Αυτό που τους χαρακτηρίζει είναι το πάθος και η αναζήτηση για κάτι μοναδικό και πρωτοποριακό.

Aποφάσισαν ότι θα είναι οι Deux Hommes, οι δύο κύριοι της ελληνικής μόδας, όταν ο Γρηγόρης στάθηε μπροστά στον ομότιτλο πίνακα του Pavel Filonov το 1990, στο Παρίσι, στην πρώτη διεθνή έκθεση εκτός ρωσικών συνόρων του λιγότερο γνωστού από τους μεγάλους της ρωσικής avant-garde.

Jenny.Gr

Προηγουμένως κάνοντας brain-storming και αναζητώντας τη δική τους ταυτότητα μεταξύ διάφορων υποψήφιων –γαλλικών πάντα– ονομάτων, επικρατέστερο ήταν το La Voie Lactée, φόρος τιμής στον Luis Bunuel. Κάτι που επιβεβαιώνει την αγάπη τους για οτιδήποτε σχετίζεται με το διάστημα, τα αστέρια, τον μακρόκοσμο και το μέλλον.

Η έμπνευση των Deux Hommes προέρχεται από πολλές διαφορετικές πηγές: Τη σύγχρονη γυναίκα, τον κινηματογράφο του 20ου αιώνα, την αρχιτεκτονική, το ελληνικό design, το avant-garde -όλα αυτά, σε συνδυασμό με την έμφαση στη λεπτομέρεια και το design.

Η φιλοσοφία του brand αφορά την εξέλιξη. Η παράδοση συναντά τη σύγχρονη κομψότητα, μέσα από ρομαντικές γραμμές και χυτές, αέρινες φόρμες, χαρακτηριστικό του ελληνικού DNA τους. Η γυναίκα Deux Hommes είναι μία γυναίκα βαθιά ρομαντική που αισθάνεται και αποπνέει αυτοπεποίθηση.

Jenny.Gr

Οι Deux Hommes συμμετέχουν στο Hautes Grecians 2022.

«Συχνά πίσω από τις συλλογές μας κρύβεται μια ισχυρή αφηγηματική γραμμή! Αυτήν τη φορά όμως, νιώσαμε την ανάγκη να δημιουργήσουμε μια ανάλαφρη και αισιόδοξη παρέλαση γυναικών με ρούχα που αποθεώνουν τη μοναδικότητά τους -επιλεγμένα με βάση τη φυσιογνωμία, την ενέργεια και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους- ώστε να δημιουργήσουμε μερικές φρέσκιες εικόνες καλοκαιρινής ομορφιάς», αποκαλύπτει το σχεδιαστικό δίδυμο για την έμπνευση πίσω από το show που θα δούμε στο HG22. Όσο για την ίδια την συλλογή αναφέροουν: «Οι σχεδιαστικές μας "εμμονές" είναι κι εδώ παρούσες: οι αισθησιακοί εξωτισμοί και τα μποέμ μεσογειακά καλοκαίρια, η ιταλική alta moda και η γαλλική couture των 70s με τα γοητευτικά ασορτί χρώματα λουλουδιών αλλά κι όλες οι αποχρώσεις του απέραντου γαλάζιου -όλα αναμιγνύονται σε ένα remix αναμνήσεων καλής ζωής φτιαγμένο για το εδώ και το τώρα».

Tο Hautes Grecians, θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουνίου 2022 στην Πέτρινη Αποθήκη του ΟΛΠ στον Πειραιά. O μεγαλύτερος θεσμός Υψηλής Ραπτικής στην Ελλάδα επιστρέφει μετά από δύο χρόνια αναγκαστικής απουσίας, σε μια λαμπερή βραδιά με φόντο τη θάλασσα και το ηλιοβασίλεμα.

Το Hautes Grecians προσκαλεί για μία ακόμη φορά μερικούς από τους μεγαλύτερους Έλληνες σχεδιαστές, παλιούς και νέους, για να μας θυμίσουν πως η τέχνη και η μόδα είναι δύο έννοιες αλληλένδετες που παραμένουν ζωντανές.

Jenny.Gr

Η φετινή διοργάνωση φέρνει το υδάτινο στοιχείο σε πρώτο πλάνο. Το νερό ως ενέργεια, ως θεραπευτική δύναμη, ως πηγή της ζωής και του πλούτου. Το νερό της θάλασσας που μας εξαγνίζει και μας ταξιδεύει. Η μαγεία του νερού σε συνδυασμό με το μοναδικό αττικό ηλιοβασίλεμα, θα δημιουργήσουν το φετινό σκηνικό του Hautes Grecians 2022.

Όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια, θα διατεθούν για τη στήριξη του έργου του σωματείου ΕΛΙΖΑ (Εταιρεία κατά της κακοποίησης του παιδιού). Κλείστε τώρα τα δικά σας εδώ.