ΣΤΙΛ HAUTES GRECIANS

Hautes Grecians 2022: H Ελένη Καββάδα διηγήθηκε μια προσωπική ιστορία μέσα από μια avant garde συλλογή υψηλής ραπτικής


Μάρθα Κουμπάνη

7 Ιουνίου 2022

Hautes Grecians 2022: H Ελένη Καββάδα διηγήθηκε μια προσωπική ιστορία μέσα από μια avant garde συλλογή υψηλής ραπτικής
Η Ελένη Καββάδα και το 240791ek χρησιμοποίησε την haute couture σαν αφηγηματικό μέσο για μια ιστορία απώλειας και ανάστασης.

Oι δημιουργίες της Ελένης Καββάδα και του brand της 240791ek ήταν εκείνες που πραγματικά ξεχώρισαν στο Hautes Grecians 2022 που πραγματοποιήθηκε στην Πέτρινη Αποθήκη στον ΟΛΠ, στον Πειραιά, το απόγευμα της 1ης Ιουνίου. Τις είδαν πολλοί και τις φωτογράφησαν ακόμα περισσότεροι, λίγοι όμως γνώριζαν την ιστορία που κρυβόταν πίσω από αυτές. Μόλις την μάθεις, η συλλογή αποκτά μια εντελώς νέα διάσταση και δείχνει τον πολυεπίπεδο χαρακτήρα της μόδας.

Jenny.Gr

Jenny.Gr

Όχι, τα avant garde και ογκώδη φορέματα με τα αλλόκοτα σχήματα της νεαρής σχεδιάστριας δεν μιλούσαν για κάποιο παραμύθι, με περίεργα, ίσως και αρχαία πλάσματα που έζησαν κάποτε στα έγκατα της Γης. Ούτε για ξωτικά και νεράιδες, ούτε για φύλακες από το μέλλον ενός άγνωστου σε εμάς πλανήτη εκατομμύρια έτη φωτός μακριά.

Jenny.Gr

Η Ελένη Καββάδα εμπνεύστηκε και διηγήθηκε μέσα από την συλλογή της μια πολύ προσωπική ιστορία, μια θλιβερή απώλεια που βίωσε πρόσφατα.

H συλλογή με τίτλο Resurrection, δηλαδή ανάσταση, είναι αφιερωμένη σε ένα πολύ κοντινό της πρόσωπο που αρρώστησε και έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. «Διηγείται μέσα από εικόνες αυτό το γεγονός. Ξεκινάει πολύ δυστοπικά και καταλήγει στην ανάσταση» είχε αποκαλύψει η fashion designer στο jenny.gr.

Το show χωριζόταν σε τρία μέρη.

Το πρώτο dark, με δημιουργίες σε μαύρο με edgy σχήματα και φόρμες. Το δεύτερο πιο φωτεινό, με τα λευκά και ιβουάρ. Το τρίτο, κατέληγε στην επερχόμενη ανάσταση με ροζ, μοβ και κόκκινο. Yπήρχαν πολλοί γοητευτικοί όγκοι, πολλή δουλειά στο χέρι, αρκετό 3D, στοιχεία που χρησιμοποίησε για να αποδώσει βαθιά νοήματα όπως αυτό της ύπαρξης, της ασθένειας και του θανάτου και τελικά της, ανάστασης, της λύτρωσης, της ψυχής. Όσο κι αν στον απλό θεατή τα κομμάτια που φόρεσαν τα μοντέλα και περπάτησαν πλάι στην θάλασσα έμοιαζαν fun και παιχνιδιάρικα, εξέφραζαν συναισθήματα πόνου και αγωνίας, απώλειας, πένθους και τελικά ειρήνης.

Τις εμφανίσεις ολοκλήρωσαν τα πιο stylish flatorms του TSAKIRIS MALLAS.

Αυτό ήταν το πρώτο runway show της Ελένης Καββάδα και του brand της 240791ek, αλλά σίγουρα δεν θα είναι το τελευταίο, αφού το ταλέντο και η φαντασία της, η ικανότητα της στο σχεδιαστικό story telling είναι βέβαιο ότι θα την οδηγήσουν ψηλά. Και θα είμαστε εκεί να την χειροκροτήσουμε. Κι αν δημιούργησε αυτά τα εκπληκτικά looks μέσα στη θλίψη της, αναρωτιόμαστε (στην πραγματικότητα είμαστε βέβαιοι) για το τι θα μας παρουσιάσει στην χαρά της. Της ευχόμαστε λοιπόν και στις επόμενες ιστορίες μόδας!