ΣΤΙΛ HAUTES GRECIANS

Hautes Grecians 2022: O Sotiris Georgiou άνοιξε το show με μία συλλογή ωδή στην διαφορετικότητα


Μάρθα Κουμπάνη

5 Ιουνίου 2022

Hautes Grecians 2022: O Sotiris Georgiou άνοιξε το show με μία συλλογή ωδή στην διαφορετικότητα
Τα σχέδια του μιλούσαν για μια ασυγκράτητη καλπάζουσα φαντασία και δημιουργικότητα

Ο Sotiris Georgiou συμμετείχε για πρώτη φορά στο show υψηλής ραπτικής που έγινε θεσμός, το Hautes Grecians και από την πρώτη στιγμή έκανε ξεκάθαρο τον λόγο για τον οποίο βρισκόταν εκεί, την διαφορετικότητα του.

Πριν ακόμα το μοντέλο με το κίτρινο, μίνι, γκοφρέ φόρεμα ανοίξει το show του, μιλώντας μαζί του στο backstage -για την ακρίβεια ανταλλάσσοντας μερικές βιαστικές κουβέντες στον πυρετό τον προετοιμασιών-, η αύρα του, το χαμόγελο του, ο τρόπος που τοποθετούσε τις καρφίτσες και έκανε τις τελευταίες αλλαγές στα looks του, πρόδιδαν έναν άνθρωπο απίστευτα ευγενή.

Jenny.Gr

«Η ριζοσπαστικότητα πηγάζει από το περιεχόμενο και όχι απαραίτητα από την φόρμα», είχε πει πριν το show και κατόπιν με έκανε να σκεφτώ πως αυτή η ίδια πρόταση θα μπορούσε να περιγράφει τον ίδιο.

Τα σχέδια του από την άλλη, «μιλούσαν» για μια ασυγκράτητη, καλπάζουσα φαντασία και δημιουργικότητα, που έπαιζαν με την γεωμετρία, το χρώμα και τα πολλά διαφορετικά ερεθίσματα ενός ανοιχτού μυαλού.

Jenny.Gr

«Οι εμβληματικές δεκαετίες του '80 και του '90 συναντούν τη δυναμικότητα των πτυχώσεων, ταξιδεύοντας ανάμεσα σε θρυλικές υποκουλτούρες και καταλήγουν σε μια σύγχρονη, πρόταση η οποία προάγει την κοινωνική πολυμορφία και την διαφορετικότητα».

Jenny.Gr

Είδαμε ασύμμετρα φορέματα που φλέρταραν με τους όγκους σε σημεία, μεταλλιζέ power suits από μοβ ταφτά και μίνι φορέματα με ουρά. Ο σχεδιαστής δεν δίστασε να παρουσιάσει ένα fishnet top με κεντημένα κρύσταλλα, που αποκάλυπτε εντελώς το στήθος σε ένα από τα looks, ενώ το κίτρινο κραγιόν συμπλήρωνε την εμφάνιση.

Jenny.Gr

Παρουσίασε ακόμα, μία σειρά από ανδρικές εμφανίσεις στην πασαρέλα, με κομψές sleek βερμούδες σε σοφιστικέ αποχρώσεις, πουκάμισα με μοτίβα, πιέτες και μάο γιακά και σακάκια κεντημένα με κρύσταλλα και φορεμένα χωρίς πουκάμισο από μέσα.

Jenny.Gr

Η φρεσκάδα και η σύγχρονη ματιά χαρακτήριζαν την συλλογή που παρουσίασε, με το κοινό να του χαρίζει το πιο δυνατό του χειροκρότημα. Εκείνος άλλωστε τους είχε χαρίσει πρηγουμενως μια ευκαιρία να κρυφοκοιτάξουν όσα διαδραματίζονται στο moodboard της δημιουργικής του σκέψης.

Jenny.Gr

To show του ήταν χωρίς αμφιβολία το πιο δυνατό ξεκίνημα μιας βραδιάς που θα θυμόμαστε για καιρό.