ΣΤΙΛ HAUTES GRECIANS

Ο Σωτήρης Γεωργίου φέρνει το αντισυμβατικό πνεύμα του στο Hautes Grecians 2022


Μάρθα Κουμπάνη

30 Μαΐου 2022

Ο Σωτήρης Γεωργίου φέρνει το αντισυμβατικό πνεύμα του στο Hautes Grecians 2022
Τα σχέδια του χαρακτηρίζονται από τις bold και εκκεντρικά κομψές πινελιές, τις μίνιμαλ και συνάμα μοντέρνες σιλουέτες

Ο σχεδιαστής Σωτήρης Γεωργίου έχει ήδη βάλει τη δική του σφραγίδα στην ελληνική μόδα μετρώντας πλέον 17 χρόνια στον χώρο. Είναι ένας από τους πιο αντισυμβατικούς και ταλαντούχους δημιουργούς που δεν διστάζει να πειραματιστεί, με φόρμες, χρώματα και υλικά.

Τα σχέδιά του χαρακτηρίζονται από τις bold και εκκεντρικά κομψές πινελιές, τις μίνιμαλ και συνάμα μοντέρνες σιλουέτες στολισμένες με εντυπωσιακά prints. Ο designer αγαπά τη γεωμετρία, γεγονός που αποτυπώνεται στις πλισέ λεπτομέρειες σε φούστες και φορέματα, στα έντονα κοψίματα αλλά και το ζωηρό παιχνίδι με τους όγκους.

Jenny.Gr

Η αγαπημένη του παλέτα περιλαμβάνει πολύ μπλε, γκρι και μαύρο, αποχρώσεις τις οποίες χρησιμοποιεί ως βάση για κάθε δημιουργική έκρηξη και έκφραση. Τον κάνουν να αισθάνεται ασφάλεια, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έλκεται από τη γοητεία του χρώματος που τον βγάζει συχνά από τη σχεδιαστική comfort zone του.

Ο ίδιος πριν ξεκινήσει να σχεδιάζει μια συλλογή, είτε ανδρική, είτε γυναικεία, δημιουργεί πάντα moodboards από εικόνες τέχνης, φωτογραφίες, μουσικές ακόμα και λέξεις που του γεννούν συναισθήματα. Και το αποτέλεσμα τον δικαιώνει κάθε φορά αφού προοκαλεί την ίδια συγκίνηση και στον θεατή.

Jenny.Gr

Ο Σωτήρης Γεωργίου συμμετέχει στο Hautes Grecians 2022.

«Η ριζοσπαστικότητα πηγάζει από το περιεχόμενο και όχι απαραίτητα από την φόρμα», δηλώνει αναφερόμενος στην νέα του συλλογή.

Όσο για την έμπνευση πίσω από τις δημιουργίες του για το επερχόμενο show, μοιράζεται όσα έκανε pin στο moodboard του αυτή την φορά.

«Οι εμβληματικές δεκαετίες του '80 και του '90 συναντούν τη δυναμικότητα των πτυχώσεων, ταξιδεύοντας ανάμεσα σε θρυλικές υποκουλτούρες και καταλήγουν σε μια σύγχρονη, πρόταση η οποία προάγει την κοινωνική πολυμορφία και την διαφορετικότητα».

Υπερβολή, ρίσκο, συγκαλημμενος αισθησιασμός, ζωτικότητα, καθαρότητα, σωματικότητα, ηδονή, στοιχεία τόσο έντονα αντανακλώνται σε χειροποίητα κεντήματα, έντονα χρώματα, άλλοτε υφάσματα που αναδεικνύουν το σώμα και άλλοτε σε πιο δωρικά σχήματα δεμένα με τεχνοτροπίες που κυμαίνονται από απλές έως σύνθετες, για να αποδώσουν οπτικά χαρακτήρες οι οποίοι ταυτόχρονα πατάνε στο παρελθόν και βλέπουν το μέλλον».

«Είναι τιμή μου να βρίσκομαι στο Ηautes Grecians, ανάμεσα στους σχεδιαστές και για τον σκοπό που γίνεται η διοργάνωση, την προώθηση του φιλανθρωπικού οργανισμού ΕΛΙΖΑ και την επαγρύπνηση του κόσμου σχετικά με την παιδική κακοποίηση».

Tο Hautes Grecians, θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουνίου 2022 στην Πέτρινη Αποθήκη του ΟΛΠ στον Πειραιά. O μεγαλύτερος θεσμός Υψηλής Ραπτικής στην Ελλάδα επιστρέφει μετά από δύο χρόνια αναγκαστικής απουσίας, σε μια λαμπερή βραδιά με φόντο τη θάλασσα και το ηλιοβασίλεμα.

Το Hautes Grecians προσκαλεί για μία ακόμη φορά μερικούς από τους μεγαλύτερους Έλληνες σχεδιαστές, παλιούς και νέους, για να μας θυμίσουν πως η τέχνη και η μόδα είναι δύο έννοιες αλληλένδετες που παραμένουν ζωντανές.

Jenny.Gr

Η φετινή διοργάνωση φέρνει το υδάτινο στοιχείο σε πρώτο πλάνο. Το νερό ως ενέργεια, ως θεραπευτική δύναμη, ως πηγή της ζωής και του πλούτου. Το νερό της θάλασσας που μας εξαγνίζει και μας ταξιδεύει. Η μαγεία του νερού σε συνδυασμό με το μοναδικό αττικό ηλιοβασίλεμα, θα δημιουργήσουν το φετινό σκηνικό του Hautes Grecians 2022.

Όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια, θα διατεθούν για τη στήριξη του έργου του σωματείου ΕΛΙΖΑ (Εταιρεία κατά της κακοποίησης του παιδιού). Κλείστε τώρα τα δικά σας εδώ.