ΣΤΙΛ HAUTES GRECIANS

Hautes Grecians 2022: Το look της Τζένης Mπαλατσινού είχε την υπογραφή Deux Hommes


JTeam

5 Ιουνίου 2022

Hautes Grecians 2022: Το look της Τζένης Mπαλατσινού είχε την υπογραφή Deux Hommes
Hautes Grecians 2022: Το look της Τζένης Mπαλατσινού είχε την υπογραφή Deux Hommes

Την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022, ο μεγαλύτερος θεσμός υψηλής ραπτικής της Ελλάδας, το Hautes Grecians επέστρεψε μετά από δύο χρόνια αναγκαστικής απουσίας και έφερε την μόδα, την ομορφιά, τη δημιουργικότητα και το glam, στην Πέτρινη Αποθήκη του ΟΛΠ στον Πειραιά, που μετατράπηκε σε πασαρέλα για τις ανάγκες του show.

Οι καταξιωμένοι σχεδιαστές που συμμετείχαν ήταν οι: Sotiris Georgiou, 240791ek by Eleni Kavvada, Deux Hommes, Atelier Loukia, ενώ ο fashion expert Μιχάλης Πάντος παρουσίασε ένα αφιέρωμα στη Sophia Kokosalaki. Το catwalk ήταν εντυπωσιακό, με τα μοντέλα να περπατούν πλάι στη θάλασσα, η οποία ήταν και το κεντρικό στοιχείο του φετινού event. Η conceptual artist & designer Caroline Rovithi, δημιούργησε live ένα έργο τέχνης λίγο πριν την έναρξη του runway, το οποίο έδωσε την τελική πινελιά σε ένα ονειρεμένο σκηνικό.

Από το event με τους λαμπερούς καλεσμένους, δεν θα μποροούσε να λείπει η «οικοδέσποινα» Τζένη Μπαλατσινού, founder και Executive Consultant του jenny.gr και φυσικά founder του ίδιου του Hautes Grecians.

Η κα Μπαλατσινού ήταν όπως πάντα εντυπωσιακή. Για την εμφάνιση της επέλεξε μάξι, αέρινη και ημιδιάφανη δημιουργία των Deux Hommes σε navy blue απόχρωση. Το φόρεμα, αμάνικο και σε χαλαρή γραμμή, είχε διακριτικά πουά στο επάνω μέρος και αστραφτερές λεπτομέρειες σε ολη την επιφάνεια του, που του χάριζαν μια minimal δόση πολυτέλειας. H επιλογή του χρώματος δεν ήταν τυχαία, αφού το φετινό Ηautes Grecians αντλούσε έμπνευση από το υδάτινο στοιχείο.

Jenny.Gr

Η Τζένη Μπαλατσινού συνδύασε το υπέροχο φόρεμά της με elegant flat δανδάλια, δίνοντας μια bohο νότα στην τελική εμφάνιση. Η ίδια είναι χρόνια φίλη και συνεργάτης των Γρηγόρη Τριανταφύλλου και Δημήτρη Αλεξάκη, ή αλλιώς Deux Hommes, και εμπιστεύεται συχνά το design duo για τα looks της.

To σχεδιαστικό δίδυμο παρουσίασε μια εντυπωσιακή συλλογή για την οποία νωρίτερα μας είχαν αποκαλύψει:

«Αυτήν τη φορά, νιώσαμε την ανάγκη να δημιουργήσουμε μια ανάλαφρη και αισιόδοξη παρέλαση γυναικών με ρούχα που αποθεώνουν τη μοναδικότητά τους -επιλεγμένα με βάση τη φυσιογνωμία, την ενέργεια και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους- ώστε να δημιουργήσουμε μερικές φρέσκιες εικόνες καλοκαιρινής ομορφιάς».

Ακόμα οι δύο σχεδιαστές συμπλήρωσαν: «Οι σχεδιαστικές μας "εμμονές" είναι κι εδώ παρούσες: οι αισθησιακοί εξωτισμοί και τα μποέμ μεσογειακά καλοκαίρια, η ιταλική alta moda και η γαλλική couture των 70s με τα γοητευτικά ασορτί χρώματα λουλουδιών αλλά κι όλες οι αποχρώσεις του απέραντου γαλάζιου -όλα αναμιγνύονται σε ένα remix αναμνήσεων καλής ζωής φτιαγμένο για το εδώ και το τώρα».