ΣΤΙΛ RUNWAYS

Ο οίκος Dior πάντρεψε την haute couture με τον μινιμαλισμό σε μια εκπληκτική συλλογή


Μάρθα Κουμπάνη

25 Ιανουαρίου 2022

Ο οίκος Dior πάντρεψε την haute couture με τον μινιμαλισμό σε μια εκπληκτική συλλογή
O oίκος Dior απέδειξε ότι υψηλή ραπτική και μινιμαλισμός μπορούν να συνδυαστούν

Ο οίκος Dior και η Maria Grazia Chuiri παρουσίασαν την συλλογή υψηλής ραπτικής για τη σεζόν άνοιξη/καλοκαίρι 2022, η οποία έλαβε χώρα στο Musée Rodin, στο Παρίσι.

Το runway στήθηκε μέσα σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό γεμάτο πολύχρωμα artworks κεντημένα στο χέρι από τους μαθητές της Chanakya School Of Craft, μίας μη κυβερνητικής οργάνωσης που εδρεύει στη Μουμπάι της Ινδίας, που συνεργάζεται με τον οίκο για τρίτη χρονιά.

Ένα σκηνικό ζωηρό και έντονο, που προκαλούσε μια ενδιαφέρουσα αντίθεση με την λιτή couture συλλογή της Chiuri. Η συλλογή έρχεται να απόδείξει ότι η haute couture μπορεί να είναι minimal και αποθέωσε τις καθαρές, λιτές γραμμές και θηλυκές σιλουέτες σε μια παλέτα που περιλάμβανε λευκό, μαύρο, γκρι. Μια συλλογή-ωδή στην εκλεπτυσμένη κομψότητα που ζει μέσα στην απλότητα.


Η συλλογή Dior Couture SS22 περιλάμβανε μάξι φορέματα, halter necks και cape dresses σε ιβουάρ και μαύρο, feminine bodies με καλσόν κεντημένα με κρύσταλλα και κομψά blazers και tailored παντελόνια. Τα ενδύματα στολίζονταν από γοητευτικές λεπτομέρειες όπως σαγηνευτικές διαφάνειες και ντελικάτα κεντήματα, διατηρώντας την διακριτική πολυτέλεια και λάμψη που αποπνέει ο μινιμαλισμός. Tα περισσότερα look συνοδεύονταν από αστραφτερά, embellished Mary Janes.

Το μακιγιά των μοντέλων ήταν εξίσου αιθέριο και φρέσκο και ελαφρύ, με φωτεινό λευκό μολύβι στο εσωτερικό του βλεφάρου. Τα μαλλιά ακολουθούσαν την ίδια φιλοσοφία τραβηγμένα προς τα πίσω, σε sleek σινιόν.

Δείτε τα πιο εντυπωσιακά looks της συλλογής στη gallery που ακολουθεί:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.