ΣΤΙΛ RUNWAYS

Haute Horror: H συλλογή των Viktor & Rolf ήταν εμπνευσμένη από τον Dracula


Μάρθα Κουμπάνη

27 Ιανουαρίου 2022

Haute Horror: H συλλογή των Viktor & Rolf ήταν εμπνευσμένη από τον Dracula
Η πιο «αιμοδιψής» συλλογή της Haute Couture Week

Η φρενίτιδα του 21ου αιώνα με τα βαμπίρ δεν πάει πουθενά - εκτός ίσως από την Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού. Για την ανοιξιάτικη Couture 2022 συλλογή τους, οι Viktor & Rolf άντλησαν έμπνευση από τον Bram Stoker και την εμβληματική κάπα του Δράκουλα για μια σειρά από σουρεαλιστικά βραδινά φορέματα.

Μια από τις πιο αναγνωρίσιμες σιλουέτες του κινηματογράφου, η γοτθική κάπα του Δράκουλα, με την αιχμηρή, μακριά γραμμή της, ήταν η έμπνευση της συλλογής που οδήγησε στην παραμόρφωση των ώμων στα άκρα προσθέτοντας παιχνιδιάρικα βολάν, δομημένα μεταξωτά κομμάτια, ακόμα και φουσκωτά μανίκια στο λεξιλόγιο της haute horror.

Οι σχεδιαστές Viktor Horsting και Rolf Snoeren αναφέρθηκαν στη συλλογή τους Hyeres του 1993, επαναπροσδιορίζοντας το φόρεμα με ψηλούς ώμους, προκειμένου να αντικατοπτρίζει την ιδέα του φόβου σε ένα μοντέρνο πλαίσιο, προκαλώντας τη συγκίνηση και το σασπένς μέσα από τα εντυπωσιακά gowns. Ο ολλανδικός οίκος μόδας εμπνεύστηκε επίσης από το παλιό Χόλιγουντ, δίνοντας μια glam και . Οι ώμοι των ρούχων έφταναν στο ύψος των αυτιών των μοντέλων, κρύβοντας σχεδόν εντελώς τον λαιμό τους, ένα ειρωνικό στοιχείο αν σκεφτεί κανείς τον τρόπο με τον οποίο ο Δράκουλας σκοτώνει (ή μεταμορφώνει σε βαμπίρ) τα θύματα του.

Η παλέτα περιλάμβανε σιωπηλούς τόνους, βυσσινί, κρεμ και έντονο μαύρο. Το σμόκιν του Δράκουλα επανασχεδιάστηκε με cropped blazer. Ακόμα και τα πιο παιχνιδιάρικα φορέματα - ένα girly ροζ φόρεμα κεντημένο στο χέρι με λουλούδια ή μια μεταξένια μπλε εμφάνιση με έναν ώμο και έναν τεράστιο φιόγκο στη μέση - είχαν μια ανατριχιαστική όψη, με τους ανασηκωμένους ώμους να προσθέτουν κάτι υπερφυσικό, ή κάτι παραμορφωμένο.

«Νομίζω ότι αρχίσαμε να σκεφτόμαστε τον Δράκουλα, ειδικά την παλιά κινηματογραφική εκδοχή του Χόλιγουντ, γιατί είναι ένα ισχυρό σύμβολο φόβου για την αλλαγή στην κοινωνία και ένιωσα πως ήταν κατάλληλο αυτή τη στιγμή», είπε ο Viktor Horsting στα παρασκήνια.

Viktor & Rolf Haute Couture S/S 2022

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.