ΣΤΙΛ RUNWAYS

Ο Matthieu Blazy παρουσίασε την πρώτη του συλλογή για τον Bottega Veneta και κράτησε τον πήχη ψηλά


Μάρθα Κουμπάνη

27 Φεβρουαρίου 2022

Ο Matthieu Blazy παρουσίασε την πρώτη του συλλογή για τον Bottega Veneta και κράτησε τον πήχη ψηλά
Ένας λόγος που περιμέναμε με ανυπομονησία την Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου για το Φθινόπωρο/Χειμώνας 2022-23, είναι και η πρώτη συλλογή του Matthieu Blazy για τον οίκο Bottega Veneta

Το «νέο» όραμα για τον Bottega Veneta ξεκίνησε με ένα λευκό φανελάκι και ένα τζιν -το looκ που άνοιξε τη συλλογή του ιταλικού οίκου για την σεζόν Φθινόπωρο-Χειμώνας 2022- σε ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα shows της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου.

Το look ήταν φαινομενικά απλό, αλλά μια πιο προσεκτική ματιά αποκάλυψε ότι το παντελόνι ήταν στην πραγματικότητα από δέρμα -- συγκεκριμένα ένα εμπριμέ, εύπλαστο nubuck κατασκευασμένο ώστε να μοιάζει με τζιν. Για τον Matthieu Blazy, ήταν ένα κατάλληλο προοίμιο για το ντεμπούτο του ως νέο creative director του Bottega.
Οι προσδοκίες ήταν μεγάλες. Τον περασμένο Νοέμβριο, η είδηση ​​ότι ο Daniel Lee - ο Βρετανός σχεδιαστής που βρισκόταν στο τιμόνι του οίκου από το 2018 - θα αποχωρούσε από το brand προκάλεσε σοκ στην βιομηχανία, δεδομένης της εξαιρετικά επιτυχημένης πορείας του. Ο Lee είναι εκείνος που ανανέωσε τον Bottega Veneta, μετατρέποντάς τον σε ένα από τα πιο δημοφιλή ονόματα της μόδας χάρη στις τσάντες, τις μπότες ή το εμβληματικό πλέον "Bottega Green", τη χαρακτηριστική απόχρωση που εισήγαγε στις συλλογές του.

Όταν ο Blazy, ο οποίος ήταν μακροχρόνιος συνεργάτης του Lee, ανακοινώθηκε ως αντικαταστάτης του, πολλοί αναρωτήθηκαν αν θα μπορούσε να διατηρήσει τη δυναμική. Ο γεννημένος στο Παρίσι σχεδιαστής είχε κρατήσει σχετικά χαμηλό προφίλ μέχρι τότε, παρόλο που είχε εργαστεί επίσης στους Raf Simons, Maison Margiela Artisanal, Cèline και Calvin Klein.

To show παρουσιάστηκε σε ένα παλιό θέατρο του 19ου αιώνα (τα νέα κεντρικά γραφεία του Bottega Veneta).
Αν και δεν απείχε πολύ από τη δοκιμασμένη αισθητική του Lee, η συλλογή του Blazy αποδείχτηκε εξίσου κομψή, ενώ «πάτησε» σε μερικά από τα iconic σχέδια από το αρχείο του brand

Εκτός από τις «τζιν» εμφανίσεις, υπήρχαν oversized boyfriend πουκάμισα, φορέματα και full skirts που αποκάλυπταν σειρές από παιχνιδιάρικα κρόσσια από μέσα. Είδαμε ακόμα χαλαρά κοστούμια, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις ήταν φτιαγμένα από leather- ένας φόρος τιμής στον πυρήνα της Bottega Veneta, η οποία ιδρύθηκε ως εταιρεία δερμάτινων ειδών.
Τα δερμάτινα έλαμψαν και μέσα από τα αξεσουάρ. H διάσημη τεχνικη intrecciato του Bottega, η, εμφανίστηκε σε μπότες μέχρι τους μηρούς, ζώνες και μια ποικιλία από τσάντες, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου μοντέλου, του Kalimero, που φοριέται κρεμασμένο στον ώμο. Το συγκεκριμένο στιλ τσάντας θέτει υποψηφιότητα ως η επόμενη μεγάλη τάση στις τσάντες.

Δείτε τα ωραιότερα looks της συλλογής:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.