ΣΤΙΛ RUNWAYS

Louis Vuitton Cruise 2023: Ο Nicolas Ghesquière μας σύστησε τις υπερηρωίδες του με φόντο το ηλιοβασίλεμα


Μάρθα Κουμπάνη

14 Μαΐου 2022

Louis Vuitton Cruise 2023: Ο Nicolas Ghesquière μας σύστησε τις υπερηρωίδες του με φόντο το ηλιοβασίλεμα
Photo credit: Getty/Ideal Images
O oίκος Louis Vuitton παρουσίασε το Cruise show 2023 στο Salk Institute του San Diego της Καλιφόρνια

O oίκος Louis Vuitton παρουσίασε το Cruise show 2023 στο Salk Institute του San Diego την ώρα που το σκέπαζε το ηλιοβασίλεμα με το φως του ηλιοβασιλέματος. Ο Nicolas Ghesquière ανακάλυψε το ιδιαίτερο αυτό κτίριο, σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Louis Kahn το 1965, σε ένα από τα ταξίδια του και εντυπωσιάστηκε από τον τρόπο που τυλίγεται από φως. Το ίδιο φως τύλιξε τις φουτουριστικές σιλουέτες που παρουσίασε ο σχεδιαστής και τις γυναίκες του μέλλοντος, όπως τις οραματίστηκε, ως υπερηρωίδες.

Jenny.Gr
Photo credit: Splash News/Ideal Images

Ο ίδιος αγαπά την αρχτεκτονική και επιλέγει συχνά να παρουσιάσει τα shows του σε εντυπωσιακά κτίρια «διαμάντια». Το Bob Hope House του John Lautner στο Palm Spring, το Μουσείο Niteroi του Oscar Niemeyer στο Rio de Janeiro, το Μουσείο Miho του I. M. Pei έξω από το Κιότο.

Jenny.Gr
Photo credit: Splash News/Ideal Images

«Όταν είδα αυτή την αρμονία, όλα κλείδωσαν. Ήθελα τα ρούχα να γίνουν αντανακλάσεις, ένα είδος σύνδεσης ανάμεσα στους ανθρώπους και το φως», εξήγησε ο σχεδιαστής. Τόσο στην front row, όσο και στην πασαρέλα βρέθηκαν μερικά από τα πιο μεγάλα ονόματα της βιομηχανίας της μόδας.

To δέρμα συνάντησε τα metallics σε μία συλλογή, που ακτινοβολούσε ελευθερία και δύναμη. Πράγματι πολλά από τα κομμάτια θύμιζαν καθρέφτες που αντανακλούσαν τις αχτίδες του ήλιου που έδυε σε ένα γοητευτικό παιχνίδισμα. Οι σιλουέτες χαρακτηρίζονταν από πλούσιους, ανατρεπτικούς όγκους και οι γραμμές από τις αγαπημένες sci-fi αναφορές του σχεδιαστή. Μια συλλογή που θόλωνε τα όρια ανάμεσα στον χώρο και τον χρόνο, το παρόν και το μέλλον. Οι γυναίκες έμοιαζαν με αμαζόνες, ηπερηρωίδες, όπως τις οραματίστηκε ο Ghesquière.

Jenny.Gr
Photo credit: Splash News/Ideal Images

Kαι μιλώντας για superheroines, η Lauren Wasser, διπλά παραπληγική, δεν θα μπορούσε να μην κλέψει την παράσταση ως μία από αυτές, όταν εμφανίστηκε στο runway. Φορούσε ασημί look με το μήκος του παντελονιού να αποκαλύπτει τα χρυσά μηχανικά της πόδια, που έφεραν ξανά στη συζήτηση το Toxic Shock Syndrome.

Jenny.Gr