ΣΤΙΛ RUNWAYS

Dior S/S 2023: Η Maria Grazia Chiuri αντλεί έμπνευση από την Αικατερίνη των Μεδίκων


Μάρθα Κουμπάνη

28 Σεπτεμβρίου 2022

Dior S/S 2023: Η Maria Grazia Chiuri αντλεί έμπνευση από την Αικατερίνη των Μεδίκων
Η συλλογή του οίκου Dior για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023, άνοιξε την Εβδομάδα Μόδας Παρισιού

Το ανοιξιάτικο show της Maria Grazia Chiuri για τον οίκο Dior ήταν μια ματιά στο παρελθόν μέσω της Ιταλίδας ευγενούς που έγινε Γαλλίδα βασίλισσα Catherine de Medici, της οποίας η επιρροή στην αυλή ήταν μεγάλη.

Jenny.Gr

Η συλλογή είχε ένα στοιχείο αυτοβιογραφίας. Η Chiuri, επίσης, είναι Ιταλίδα στη Γαλλία, της οποίας δουλειά είναι να διαμορφώνει τη μόδα, και δεν είχε λίγη επιτυχία στα έξι της χρόνια στον Dior, όπως μπορεί να επιβεβαιώσει όποιος έχει περάσει από τη νέα ναυαρχίδα της Avenue Montaigne. Κάνοντας έρευνα, ανακάλυψε έναν χάρτη του Παρισιού στο αρχείο που χρονολογείται από την εποχή του ιδρυτή του οίκου, με τη λεωφόρο Montaigne στο κέντρο της (στους περισσότερους χάρτες του Παρισιού ο δρόμος είναι πιο αριστερά· δεν είναι το πραγματικό κέντρο της πόλης). Η Chiuri το έκανε κεντρικό σημείο της συλλογής, εκτυπώνοντάς το σε βαμβακερή καμπαρντίνα.

Φορέματα με κρινολίνα, κορσέδες, κεντήματα και διακριτικός αισθησιασμός παρουσιάστηκαν σε ένα σκηνικό με την υπογραφή της visual artist Eva Jospin. Ακόμα, trench φορέματα, λευκά πουκάμισα και δερμάτινες φούστες, ακόμα και tank top με τζιν, συνθέτουν μια σειρά με basics αλά Dior.

Η χρωματική παλέτα έριξε τους τόνους και κινήθηκε μεταξύ μαύρου και λευκού, μαζί με το nude, το χρυσό ή το ντένιμ.

Δείτε τα looks στην gallery που ακολουθεί:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.

TAGS