ΣΤΙΛ STYLING TIPS

Οι fashion συνήθειες που άφησα πίσω μου μετά τα 20


MMEINTANI

12 Απριλίου 2017

mikutas34080.jpg

Σαν κορίτσι που έχει μεγαλώσει στα 90s και με ό,τι αυτά συνεπάγονταν στο κομμάτι της μόδας, μπορώ να σας πω ότι υπάρχουν 2-3 πραγματάκια που πρώτον, απορώ και εγώ η ίδια πώς μου άρεσαν και δεύτερον, δεν θα ξαναφορούσα ούτε αν μου έταζαν να γνωρίσω από κοντά τον Tom Ford - εντάξει όχι, μπορεί και να το σκεφτόμουν. 

Παρακάτω λοιπόν μπορείτε να δείτε 5 πράγματα με τα οποία ήμουν στιλιστικά κολλημένη μέχρι κάποια ηλικία αλλά και πώς τα έχω αντικαταστήσει (ευτυχώς) πλέον στο καθημερινό μου στιλ.

Low rise jeans

Ή σε απλά ελληνικά, χαμηλοκάβαλα. Δεν ξέρω ποιον να κατηγορήσω πρώτο για τη συγκεκριμένη μόδα – ο κλήρος μάλλον πέφτει στη Britney Spears και τους κοιλιακούς της που φρόντιζε να βγάζει σε πρώτη θέα με παντελόνια που ίσα ίσα κάλυπταν την κοιλιά της. Πλέον είμαι και εγώ μια πιστή υπέρμαχος των high waisted παντελονιών, εξού και οι συχνές αναφορές μου στο πώς μπορούμε να τα φορέσουμε – δεν είναι ό,τι πιο chic; Πείτε μου.

Τα high-waisted παντελόνια μπορούμε να τα φορέσουμε όλες

[gallery-714158]

Είχα ένα μικρό κόλλημα με τα ζακετάκια 

Πολύ πριν έρθουν στη μόδα τα bomber jackets  του σήμερα ή η τέχνη του layering, εγώ αγαπούσα τόσο μα τόσο πολύ οποιαδήποτε βαμβακερή ζακέτα έπεφτε στο δρόμο μου  - και μάλιστα σε έντονα χρώματα. Καμία σχέση δηλαδή με την αγάπη που έχω πλέον για τα μονόχρωμα και πιο ουδέτερα σύνολα. Και φυσικά αντί για αυτές τις ζακέτες που τις σκέφτομαι και απορώ, πλέον αγαπώ κομμάτια όπως τα πιο μακριά cardigans ή τα sleeveless vests που δίνουν απίστευτο στιλ και ταιριάζουν σχεδόν με τα πάντα. 

Από τώρα και στο εξής αυτή θα είναι η τάση στα jackets

[gallery-716403]

Logos παντού

Eίπαμε, μεγάλωσα στα 90s, πράγμα που σημαίνει ότι the bigger the logo, the better. T-shirts με τεράστιες στάμπες από το εκάστοτε brand, τσάντες με το λογότυπο τυπωμένο αμέτρητες φορές, κοσμήματα με το κλασικό έμβλημα γνωστού γαλλικού οίκου, όλα αυτά είχαν περίοπτη θέση στην καρδιά και τη ντουλάπα μου. Φέτος μπορεί βέβαια να έχουν επιστρέψει αλλά... Ευχαριστώ, δεν θα πάρω. 

Τα κομμάτια που σταμάτησα να αγοράζω όταν ξεκίνησα να δουλεύω

Cropped tops... αλλά όχι όπως σήμερα

Ναι σήμερα θεωρούνται από τις πιο stylish προσθήκες που μπορούμε να κάνουμε στο ντύσιμό μας, είτε φορεμένα με ψηλόμεσα παντελόνια είτε πάνω από άλλα κομμάτια δημιουργώντας layering. Στην εποχή μου πάντως τα φορούσαμε με τα χαμηλοκάβαλα για τα οποία σας γράφω πιο πάνω και το αποτέλεσμα έμοιαζε κάπως σα να είχαμε βγει από video clip της J.Lo - και δεν το λέω με την καλή έννοια. 

Το μυστικό για να φοράμε cropped top μες στον χειμώνα

Κυκλοφορούσα με μπότες πρωί-βράδυ 

Πήγαινα το πρωί στο σχολείο (αργότερα πανεπιστήμιο); Μαύρες μπότες με τζιν. Έβγαινα το βράδυ με φίλες; Μαύρες μπότες με φούστες. Γενικά στο προσκήνιο δεν υπήρχε ο όρος αθλητικά παπούτσια παρά μόνο για την προπόνηση – μία στο τόσο δηλαδή. 

14 tips για να φορέσετε τα λευκά sneakers σαν τα κορίτσια του street style

[gallery-617234]

Ποιος να μου το έλεγε ότι λίγα χρόνια μετά και ως εργαζόμενη γυναίκα πια, θα μπορούσα να περάσω 3 μέρες μέσα στα λευκά μου sneakers ή ότι θα τα συνδύαζα ακόμα και με φορέματα - και μάλιστα από επιλογή. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.