ΣΤΙΛ STYLING TIPS

Babydoll: Η επιστροφή ενός «αθώου» trend


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

11 Αυγούστου 2023

Babydoll: Η επιστροφή ενός «αθώου» trend
Instagram/bubblyaquarius
Ένα ακόμα retro comeback συμβαίνει αυτή τη σεζόν και είναι το babydoll φόρεμα

Όταν παρακολουθήσαμε τα show για το ss 2023, είδαμε πάρα πολλά looks με babydoll φορέματα, τα οποία μας πήγαν αρκετά χρόνια πίσω. Όλοι σε κάποια φάση της ζωής μας θα είχαμε φορέσει αυτό το «παλιομοδίτικο» φόρεμα, είτε ήμασταν μικρά παιδιά, είτε έφηβοι.

Το babydoll φόρεμα προήλθε από την ταινία του Έλια Καζάν Baby Doll, του 1956, όπου εκεί ήρθαμε για πρώτη φορά σε επαφή με αυτό το βαμβακερό mini νυχτικό. Στη συνέχεια πέρασε στο καθημερινό μας ρουχισμό το 1960 με την έξαρση του mini, πέρασε από πολλά στάδια και εξελίχθηκε σε αυτό που είδαμε αυτή τη σεζόν, δηλαδή τούλι, οργάντζες, λινά και φουσκωτές φούστες.

Στη κλασική τους μορφή τα baby doll φορέματα χαρακτηρίζονται από αυτοκρατορική μέση, δηλαδή μέση που ξεκινάει κάτω από το στήθος, πλούσια φούστα και κοντό μήκος. Πλέον όμως τα πράγματα άλλαξαν και προστέθηκαν μοντέρνα στοιχεία σε αυτό το χαριτωμένο και sexy ρούχο. Πολλά είναι εμπνευσμένα από την Barbie, άλλα από τη Μικρή Γοργόνα, άλλα από το Μικρό Σπίτι στο ΛΙβάδι και άλλα από την Μαρία Αντουανέτα. Όποιο και να επιλέξεις όμως δεν παύει να έχει μια μεγάλη ιστορία και μια αληθινή κομψότητα.

Δες στην παρακάτω gallery την μεγάλη τάση και αγάπη της Τζένιφερ Λόπεζ και διάλεξε το αγαπημένο σου!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.