Αντιοξειδωτική σαλάτα με ρόδι

Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2015
ab204067d9aac5ad63b691b84f94bee2-Copy.jpg

Το ρόδι δεν φέρνει μόνο καλή τύχη, αλλά και ένα σωρό πολύτιμες βιταμίνες στον οργανισμό μας. Καταναλώστε τους ρουμπινένιους καρπούς του σκέτους, διαφορετικά βάλτε τους στη σαλάτα και δώστε της χρώμα και γεύση.

Θα χρειαστείτε:
Ρόκα (1 ματσάκι)
Μαρούλι (μερικά φύλλα)
Σταμναγκάθι (2-3 τούφες)
1/3 του φλ. κουκουνάρι
1/3 του φλ. σπόρους ροδιού
½ φλ. ελαιόλαδο
¼ του φλ. ξίδι μπαλσάμικο
Λίγο αλάτι

Εκτέλεση: Πλένετε καλά τα λαχανικά τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε μια σαλατιέρα. Στη συνέχεια ρίχνετε το ρόδι και το κουκουνάρι. Χτυπάτε το λάδι με το μπαλσάμικο και το αλάτι και περιχύνετε τη σαλάτα. Ανακατεύετε προκειμένου η sauce να πάει παντού.

Tip: Στη επιλογή των λαχανικών δεν χρειάζεται να δεσμεύεστε με κάποια συγκεκριμένα. Αυτοσχεδιάστε και επιλέξτε αυτά που σας αρέσουν από σπανάκι, μέχρι ραντίτσιο, κλπ. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε κομματάκια από ξινόμηλο ή αχλάδι.