Νόστιμα, τραγανιστά κράκερς πατάτας σε σχήμα καρδιάς!
Υλικά:
- 200 γραμ. βρασμένες πατάτες με τη φλούδα (ζεστές)
- 200 γραμ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 2 φλιτζ. αλεύρι
- 1 κρόκος αυγού
- 2-3 κ.σ. γάλα
- 3 κ.σ. μαυροκούκι
- αλάτι
- αλεύρι για το άνοιγμα της ζύμης
Διαδικασία: Καθαρίζετε και πολτοποιείτε τις πατάτες. Ανακατεύετε σε ένα μεγάλο μπολ τον πουρέ πατάτας με τη μαργαρίνη και το αλεύρι. Αλατίζετε και ζυμώνετε το μείγμα μέχρι να ξεκολλάει από τα χέρια. Αλευρώνετε τον πάγκο εργασίας και ανοίγετε με τον πλάστη τη ζύμη σε φύλλο με πάχος περίπου ½ εκατοστό. Χτυπάτε τον κρόκο με το γάλα και αλείφετε την επιφάνεια των κράκερς. Πασπαλίζετε την επιφάνεια με το μαυροκούκι. Χαράζετε με το μαχαίρι λωρίδες με πάχος περίπου 1 δάχτυλο και κόβετε κάθε λωρίδα σε μικρότερα κομμάτια. Στρώνετε τα κράκερς σε ένα ρηχό ταψί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C° για 10-12 λεπτά.
Καλή όρεξη!
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.